FOTO: Papa oprao noge migrantima i rekao: “različitih smo vjera, ali smo braća”

Papa oprao noge migrantima muslimanima

Papa oprao noge migrantima muslimanima

Papa Franjo je na Veliki četvrtak oprao noge jedanaestero migranata – kršćana, muslimana i hindusa te jednoj djelatnici njihovog prihvatnog centra u gradiću Castelnuovo di Porto, u sjećanje na Isusovu posljednju večeru s njegovih 12 apostola. “Različiti smo, različitih kultura i vjera, ali smo braća i želimo živjeti u miru”, rekao je Franjo

Papa Franjo će večeras predvoditi procesiju Križnog puta u rimskom Koloseumu uz iznimne protuterorističke mjere sigurnosti.

vinyl sredina

Križni put, stoljećima stara tradicija spomena na Isusove muke, uprizorenje je 14 postaja njegova puta na Veliki petak do mjesta raspeća na Golgoti. U Rimu se uprizoruje na Via dei Fori Imperiali, aveniji koja vodi do Koloseuma i u samom amfiteatru.

Talijanska policija najavila je da će u Rimu rasporediti protuterorističke i druge specijalne postrojbe, policijske pse i postaviti brojne metalne detektore kako bi “zajamčila maksimalnu sigurnost svima koji će sudjelovati u vjerskim obredima”.

Križni put počinje u 21.15 sati, a četiri sata prije Franjo će u bazilici svetog Petra predvoditi obred sjećanja na posljednje sate Isusova života s kardinalima, nadbiskupima i ostalim svećenstvom.

Papa Franjo je na Veliki četvrtak oprao noge jedanaestero migranata – kršćana, muslimana i hindusa te jednoj djelatnici njihovog prihvatnog centra u gradiću Castelnuovo di Porto, u sjećanje na Isusovu posljednju večeru s njegovih 12 apostola.

“Različiti smo, različitih kultura i vjera, ali smo braća i želimo živjeti u miru”, rekao je Franjo.

Papa će u subotu predvoditi uskrsno bdijenje u bazilici svetog Petra, a u nedjelju uputiti tradicionalnu uskrsnu poruku Urbi et orbi.

Komentari