MI za IM – novo priopćenje za javnost na temu ravnatelja Pučkog učilišta | Imotske novine

[media-credit id=1 align=”alignleft” width=”648"]mi_za_im_podrska[/[/media-credit]p>

Iz MI za IM stiže novo priopćenje za javnost povodom natječaja za Pučko otvoreno učilište – Imotski.

NOVO PRIOPĆENJE ZA JAVNOST, VEZANO ZA JUČERAŠNJU TEMU: Ne rušimo mi nikoga. Ovo nije upereno protiv osobe, nego protiv sustava. Mi nemamo apsolutno ništa protiv gospodina Grge Nikolića niti smo njega prozivali. Da je on zakinut, borili bismo se i za njega. Štoviše, mnogi od nas dobri su s njim, susjedi, čak i kućni prijatelji. Želimo da i on ima posao. Voljeli bismo da svi rade. Na žalost, to je nemoguće. Unatoč tome, mislimo da činimo ispravnu stvar. Najzad, povratak mladih i stručnih jedna je od točaka našega programa i nešto za što je glasovalo 500 naših sugrađana. Našim dolaskom na poziv mlade magistrice sociologije, etnologije i kulturne antropologije, Marije Lozo, koja nije članica MIzaIM-a, dali smo ljudsku, moralnu i zdušnu potporu njenoj borbi, borbi za sebe, ali još više za pravednije društvo. To bi trebala biti zajednička borba svih nas. Prozvali smo dakle kruti mehanizam koji zanemaruje kriterije kvalitete i izvrsnosti, koji odbacuje svoju djecu. Sudeći prema govoru nove hrvatske predsjednice, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović, koja je eto također iz stranačkih redova HDZ-a, dalo se zaključiti da će se njezin rad između ostaloga temeljiti na rješavanju vitalnih problema mladih, zaustavljanja iseljavanja, a konačno i zapošljavanja, zapošljavanja u struci, na korist pojedincu, zavičaju i državi, koja bi poštivanjem kriterija izvrsnosti mogla i postati prosperitetna. Za to je nužan drugačiji, čestitiji odnos. I to je sve.

Komentari