S proslave blagdana sv. Vinka

BlagdansvVinka.jpgNAŠA VINA U NAŠE RESTORANE
Blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinograda, proslavili su na obiteljskom imanju vinara Ante Grabovca po prvi puta imotski vinari i vinogradari okupljeni oko udruge Cvit razgovora. Ovaj blagdan ujedno predstavlja i početak vinogradarskih radova i prvi odlazak u vinograde u novoj godini, što je i demonstrirano rezidbom loza ispred Antine vinarije.

Ovo je još jedna u nizu manifestacija kojom Udruga vinara i vinogradara imotskog vinogorja  Cvit razgovora pokušava imotska vina probiti na tržište pa je s ovog skupa odaslan i apel ugostiteljima s područja Imotske krajine (od kojih se niti jedan nije pojavio), sa željom da u svoju ponudu uvrste vina iz imotskih podruma.

{sidebar id=4} – Želja nam je naša vina progurati i na turistička odredišta na Jadranu, barem na ona koja se nalaze u našoj neposrednoj blizini, poput Makarskoga primorja. Međutim, želja nam je da se naša vina, od kojih su mnoga i nagrađivana, služe i u domaćim restoranima. Nije li čudno da imotski ugostitelji nemaju u svojoj ponudi vina imotskih registriranih vinara, zapitao se domaćin Ante Grabovac.
Tome se čudio i predstavnik Županijskog ureda za poljoprivredu mr. Ivica Kovačević, ali i turistički djelatnici iz ostalih dalmatinskih regija koji su se našli na ovoj manifestaciji. No da ne bi sve proteklo u ozbiljnom tonu, pobrinuli su se članovi klape Proložac i dramske skupine iz istoga mjesta, svojim pjevanjem i kazivanjem vinskih stihova Tina Ujevića. A kao jamac

dobrome raspoloženju poslužio je švedski stol s prepoznatljivom dalmatinskom spizom, ali i velik izbor imotskih vina.

Okupljenima oko udruge Cvit razgovora namjera je da ovakav način proslave blagdana sv. Vinka postane tradicija.

A. Lončar

Komentari
Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.