Milan Kujundžić19-GODIŠNJI Tomislav P. iz Rijeke uhapšen je jer je prijetio ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Preko Facebooka mu je najavio da će ga zadaviti golim rukama, javlja Novi list.

Jučer je privedena na sud, uz prijedlog tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor, ali će se ipak u daljnjem postupku braniti sa slobode.

“Samo ćeš nestat”

Mladića se tereti da je u četvrtak kasno navečer sa svoje kućne adrese putem mobitela i sa svog Facebook profila poslao poruku na profil ministra Kujundžića, u kojoj mu je prijetio ubojstvom.

“Slušaj me, ubit ću te ko zeca, kako te nije sram stopirati liječenje… samo ćeš nestat”, napisao mu je.

U službenim sumnjama protiv osumnjičenog navodi se kako su prijetnje kod ministra izazvale osjećaj straha i osobne ugroženosti. Prema onom što je dosad utvrđeno, mladić je prijetio zbog saznanja za slučaj teško oboljele djevojčice za koju je shvatio da se neće liječiti onako kako bi to za nju bilo najbolje.

Tomislav P. odveden je pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci Vladu Bosnera. Predloženo je da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti da bi  mogao ponoviti kazneno djelo, ali sudac nije prihvatio taj prijedlog. Osumnjičenom su određene mjere opreza: jednom tjedno mora se javljati policiji, a i zabranjeno mu je bilo kakvo kontaktiranje s ministrom zdravstva i njegovo uznemiravanje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here