Foto: 21. obljetnica HDZ-a – pogrdni grafiti zasjenili rođendansku proslavu

Grafiti Imotski HDZVeliku količinu izgovorenih fraza i riječi bez pokrića, što inače obilježava svaki predizborni skup ili stranački rođendan, jutros su u Imotskom na 21. obljetnici utemeljenja HDZ-a za Imotsku krajinu, zasjenili grafiti pogrdnog sadržaja koji su dočekali domaćine i njihove visoke uzvanike.

Parole poput „HDZ – pljačka 21. stoljeća“, „Lopovi i kriminalci“, „Iza rešetaka“, „HDZ – organizirana mafija“, „Ni kina ni slobode“ nisu se dugo zadržale u čitljivom stanju, a njihovi autori, barem za sada, nisu poznati policiji ni svekolikoj javnosti. Vandalizmom je pričinjena poprilična materijalna šteta na fasadi kino dvorane i tek popločanom stubištu ispred, ali i odaslana jasna poruka vladajućoj garnituri od strane njihovih neistomišljenika.

 

Imotski gradonačelnik Ante Đuzel - HDZ

Imotski gradonačelnik Ante Đuzel – HDZ

Sami skup protekao je u tolerantnom tonu, a velikom broju okupljenih obratili su se imotski gradonačelnik Ante Đuzel, runovićki načelnik Josip Lešina, splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader te Kruno Peronja i Branko Bačić, tajnik stranke i ministar u Vladi RH. Prikazan je i 10-minutni film o lokalnom HDZ-u.

Đuzel se u svom govoru osvrnuo na više od dva desetljeća dugu vladavinu HDZ-a na području Imotske krajine, priznavši da se moglo i moralo učiniti puno više da mladi ljudi ne napuštaju svoje domove. Ipak, obećao je barem 80 % osvojenih glasova na sljedećim lokalnim izborima, ali i zatražio od države veće ulaganje u Imotsku krajinu.

Svakako je „najzvučniju“ poruku s današnjega skupa odaslao Kruno Peronja, kazavši posve ozbiljno kako nekoga od lokalnih čelnika iz Imotske krajine uskoro vidi na ministarskom mjestu.

Eto nam na koncu svima na razmišljanje u čijem liku se krije taj neimenovani kapacitet!

FOTOGALERIJU POGLEDAJTE NA OVOJ POVEZNICI:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here