3. HNL: NK Kamen izgubio kod kuće, Imotski remizirao, Croatia pobjedila

NK Croatia Zmijavci 3. HNL
Foto: Branimir Boban / Cropix

Odigrane su i subotnje i nedjeljne utakmice 3. HNL Jug gdje je Split s rezultatom 1:0 slavio na Parku mladeži protiv JunakaHrvace su na domaćem terenu slavili protiv Zagore, a Val i Imotski su igrali bez pobjednika.

Zadar je u Ivanbegovini slavio protiv Kamena dok je GOŠK Dubrovnik iz kaznenog udarca i pogotka u 90′ minuti slavio protiv Uranie. NK Croatia Zmijavci uvjerljivo slavila rezultatom 4:0.

Pogledajte sve rezultate ispod

Rezultati 3. HNL:

Hrvace – Zagora 2:1

GOŠK Dubrovnik – Urania 2:0

Kamen – Zadar 1:2

Val – Imotski 2:2

Split – Junak 1:0

Danas na rasporedu:

Neretvanac – Jadran LP 0:0

Primorac – Zmaj 2:0

Croatia – Primorac (B) 4:0

KAMENU TUROBAN A ZADRU MIRAN ZIMSKI SAN

Izvješće napisao: Augustin Kujundžić / Podbablje portal

U 14. Kolu 3.HNL jug Kamen je u Ivanbegovini ugostio NK Zadar sa kojim na tablici dijeli susjedstvo u donjem dijelu.

Svakom od njih pobjeda donosi mirniji zimski san. Ali ako je po onoj; ako se po jutru poznaje dan, kamenov će biti turoban. Na samom startu, u trećoj minuti utakmice primili su gol nakon čega je započela borba za goli život, u čemu zbog bezidejne igre sredine terena nije se moglo nadati pozitivnu ishodu. Napad u kojem je čekao i žugao Jonjić dodazio je do rijetkih lopti koje su i u tim rijetkim trenucima bile izgubljene. Mirko Tolić ponovo nedorečen i izgubljen u prostoru i vremenu dok su Zadrani uz neprekidno sugeriranje i navođene trenera Vjerana Simunića strpljivo gradio igru i prijetio priko Anića, strijelca prvog gola.

Prvo poluvrijeme neriješeno

Banić i obrana Kamena su izdržavali i zaustavljali koordinirane napade gostiju i u 37. minuti nakon udarca Banića sa svojih tridesetak metara u šesnaest metra, lopta iz visoka  pada pred peterac na koju istrčava golman Jurjević ali na njegovu nesreću i nespretnost lopta ga preskače i ulazi u mrežu za veselje raspjevanih kamenovih navijača. Jurjević je razočarak klekao al ne znam što je sam sebi rekao ali poput dice od grija je sakrio lice.  Na ovaj odmor se otišlo sa olakšanjem i rezultatom 1:1 ajmo malo navijački  domaćinski reć realno.

Drogo poluvrijeme nije donijelo većih promjena u poboljšanju igre Kamena pa je trener Kujundžić uvidjevši gdje ne štima iz igre izveo  Peku i Tolića, a uveo Karina i Šantara. Karin je malo trkom po desnoj strani i pomaknuo igru unaprijed dok su Šantar i Jonjić u napadu i dalje bili odsječeni. I da nesreća ne dolazi sama od sebe sa pozicije otkuda je Banić dao čudan gol, zapucao je i Kristijan Jurić probivši i svoje i kamenove igrače i na kraju prevarivši i Vojnovića što iznad Gradine naoblači dan.

Utakmica je završila 0:1 i donijela teške brige kamenovoj upravi, a Zadranima miran zimski san.

Fotografije s utakmice NK Croatia – Primorac (B) pogledajte ispod

NK Croatia Zmijavci 3. HNL
Foto: Branimir Boban / CROPIX
NK Croatia Zmijavci 3. HNL
Foto: Branimir Boban / CROPIX
NK Croatia Zmijavci 3. HNL
Foto: Branimir Boban / CROPIX
NK Croatia Zmijavci 3. HNL
Foto: Branimir Boban / CROPIX
NK Croatia Zmijavci 3. HNL
Foto: Branimir Boban / CROPIX