AGENCIJA “VESLA” IMOĆANE?! Iznajmljivači kuća okreću ploču, ne žele ostajati bez pola zarade

Potaknuti nizom novinskih članaka o turističkim rekordima na području Imotskog i okolnih općina, odlučili smo malo „ispipati“ situaciju i prenijeti vam naša saznanja…

Dakle, činjenica da je u cijeloj Krajini turizam ušao i dalje ulazi na velika vrata je svakako nešto hvalevrijedno i bar jedan mali pomak u sprječavanju još većeg raseljavanja iz ionako praznog kraja. Međutim, cijela priča ima i drugu stranu(e), dio koje ćemo vam prenijeti. Iznajmljivači kažu da ih ovo pusto razbacivanje statistikama počinje lagano nervirati, jer od svih onih koji se upravo tim brojkama doslovno razbacuju kako bi upravo to prikazali kao rezultat svog mukotrpnog rada… pomoć, savjet, bilo što, dobivaju na kapaljku, ili ne dobivaju nikako. Kratko rečeno – loše!

Kao pozitivnu stranu svakako ističu bespovratna sredstva, kako za izgradnju bazena, tako i za dodatne sadržaje. Ipak, ovaj članak je potaknut nekom drugom pričom… u pitanju je zarada, odnosno novac. Većina iznajmljivača radi preko iste agencije i upravo ta agencija, iskoristivši ponajprije neiskustvo, a pomalo i strah novopečenih iznajmljivača, ubire itekako ozbiljan novac. Isti to prezentiraju kao 30% iako su se mnogi na najteži način uvjerili da se novci, nakon plaćenih režija i obveza, dijele ni više ni manje nego popola. Stoga je sve više onih koji se odlučuju sami oglašavati i tako naći najpovoljniju cijenu, kako za sebe, tako i za goste. Radi se zapravo, po izjavi jednoga od njih, o vrlo jednostavnom procesu, gdje se sa minimalnim informatičkim znanjem, kao i poznavanjem osnova engleskog jezika ili pomoći mlađih susjeda ili prijatelja, može znatno bolje proći i tako izbjeći raznorazne slatkorječive „otimače“.

Teško se oteti dojmu da netko pokušava preveslati Imoćane, ali mnogi ipak poručuju: „ko je jamio, jamio“. (sk)