Ante AračićAnte Aračić, Imoćanin i lijevi stoper kojega je još lani bivši izbornik Fuad Muzurović pozivao pod barjak Bosne i Hercegovine osvanuo je jučer na treninzima "bijelih".

Rođen 28. rujna 1981. godine u Imotskome, stiže iz redova Bruxellesa, drugog briselskog kluba po značaju (iza Anderlechta).

Aračić je visok oko 190 cm, dakle visok i – okretan, ali nećemo upasti u zamku kako se svidio na prvom dodiru s loptom među „bijelima". Pomalo, ostat će nekoliko dana na probi, a prvi dojmovi jesu povoljni…

Aračić (27) karijeru je svojedobno započeo u Imotskome, bio je u makarskom Zmaju, sisačkoj Segesti… a zapazili smo ga tek kad je stigao u redove praške Slavije, na europskoj sceni.

U Slaviju je stigao u sezoni 2005/06., a napustio je prošlog ljeta. U šesnaestini finala Kupa UEFA nastupao je za Pražane protiv Tottenhama. Prošlog ljeta ga je menadžer Marko Naletilić transferirao u Bruxelles, odakle se sada vraća kući.

Navodno ima slobodne papire, premda bi se, kako se čuje, tek trebao dogovoriti oko određenih financijskih zaostataka u Belgiji, ove jeseni još nigdje nije nastupao.

Zanimljivo je da ga je Imotski nedavno svojatao kao povratnika, prinovu i pojačanje, ali se Aračić jučer pojavio u Poljudu.

‘Zanimljiv, da ga probamo’

– Dolazi izvana, ako bude dobar može se registrirati. Zanimljiv je, pa da probamo – rekao nam je lakonski sportski direktor Hajduka Ivan Buljan.

Pretenciozno je i neumjereno govoriti o Aračiću kao mogućem novom Buljanu, osim što se krajine tiče; Buljan je iz Runovića, a Aračići su iz Vinjana. Još jedna ih kopča spaja, Buljan mu je u kratkom razdoblju bio trenerom u Imotskome, kad je Buljan spašavao Imotski na molbu Marinka Bobana.

No, ima od toga pet i pol godina, Aračić je dalje Češkom i Belgijom stjecao svoje ime na način sličan Ivici Križancu.

U Hajduk ga je, pak, preporučio odvjetnik Ivo Smrke koji se tako ponovno vraća u kuloare "bijelih" nakon pokušaja sa Mariom Jurićem, Kameruncom Duboisom, Vladanom Šerićem, zlosretnim Goranom Slavkovskim…

Možda Smrki štogod konačno i upali.

S. ALFIREVIĆ

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here