ante rebic_imotski

„Sve se može kad se hoće“- kaže stara izreka, a potvrdila ju je još jedna mlada osoba koja je postigla veliki uspjeh. Ta osoba dolazi iz našega malog grada. Ante Rebić, koji će uskoro napuniti 20 godina, prije nekoliko dana potpisao je ugovor sa talijanskim ACF Fiorentina. Ante je ovih dana veoma zauzet, no uspjeli smo nakratko ga uhvatiti.

Piše: Josipa Rebić / Imotske novine

Ante, reci nam kada si počeo trenirati nogomet?
Nogomet sam počeo trenirati sa sedam godina u Vinjanima Donjim.

Koje si do sada klubove prošao i koji su treneri dijelom zaslužni za ovakav uspjeh?
Moj matični klub je NK Vinjani, a tu su mi treneri bili Željko Jonjić i Petar Miloš. Poslije toga sam išao u NK  Imotski gdje su mi treneri bili Damir Ramljak, Frane Obilinović i Ivica Znaor. Nakon NK Imotski sam otišao u NK Split. Moji splitski treneri su bili Ivan Matić, Ivan Katalinić, Tonći Bašić, Zoran Vulić i Stanko Mršić.

Kakav je osjećaj bio zabiti onaj pobjednički gol za reprezentaciju?
Bio je to veličanstven osjećaj koji ću zauvijek pamtiti. Reprezentacija je svetinja i to su utakmice koje i bez pogodaka nose posebne osjećaje.

Vjerujem ti to, ali zapravo ne mogu ni zamisliti što je za tebe značio taj tenutak. Reci mi kako su te dočekali u Fiorentini?
Dočekan sam kao zvijezda, a tako se ne osjećam. Iznenadio me odnos navijača prema klubu, a posebno me se dojmilo to što nisam očekivao da će me itko prepoznati, a podijelo sam već 50-ak autograma.

Svi bruje o milijunima, o raspodjeli tog novca… Na stranu milijuni, kako se ti osjećaš? Jesi li zadovoljan kako stvari idu?
Milijunima se ne želim opterećivati. Prezadovoljan sam i nadam se da će mi ovo biti samo korak naprijed.

Što se tiče odrastanja, kako je to sve teklo? Kako si usklađivao školu i treninge?
Pošao sam u školu u isto vrijeme kada sam i počeo trenirati tako da ako je negdje trebalo izostati onda je to bila škola. Nogomet mi je uvijek bio na prvom mjestu.

I na kraju se i isplatilo. Jesi li kao mali, dok si trčao po „Dovici“, zamišljao da će to sve ovako brzo ići?
U to vrijeme je prerano bilo razmišljati o nečem ovakvom. Dogodilo se sve najbolje kako je moglo.

Dobro, bilo je prerano, ali ne možeš reći da ti nije bio motiv nešto više? Ipak si sanjao o velikim klubovima, zar ne?
Dobro, uvijek mi je bio san, kao i ostaloj djeci, zaigrati u ligi petice i u reprezentaciji. Eto, s vremenom se polako to i ostvarilo, uz puno rada i odricanja.

Čime se baviš kad nisi na treningu? Što voliš raditi u slobodno vrijeme?
Volim se družiti s prijateljima Radeljićem i Ercegom. Standardno… piće, kava na rivi, pogledati dobar film u kinu i tako.

A sada pitanje koje u ovo vrijeme vjerojatno zanima puno cura! Imaš li curu, Ante?

Curu nemam, navaliteeee… hahaha…


Eto, drage naše djevojke, navalite ako ga uspijete vidjeti! Ante je danas na pripremama s reprezentacijom u Zagrebu, a nakon utakmice u Beogradu odlazi u Italiju. Rebiću, ostani takav kakav jesi, prirodan, zabavan i uporan. Daj najbolje od sebe, ne daj da te nitko skrene s tvog puta i želimo ti svu sreću ovoga svijeta!

Prva anegdota iz Antinih početaka:
NK Imotski, na ligi limača koja se odigravala na igralištu Frane Bućana zamolio je organizatora da se pojačaju s igračem Vinjana Antom Rebićem, što je organizator dozvolio. Nakon što je Ante dvije utakmice praktično pobjedio sam, Mati Lešini se obratio instruktor NFŽSD Zdravko Marić te ga zamolio da Ante Rebić više ne nastupa za NK Imotski jer se žale druge momčadi, a usput je naglasio da je on „vanzemaljac“.

Druga anegdota iz Antinih početaka:
U kvalifikacijama za kadetskog prvaka Hrvatske, NK Imotski je igrao protiv NK Solin te je finalne utakmice trebalo odigrati početkom 6. mjeseca. NK Hajduk koji je tada pratio Antu Rebića, zatražio je da on nastupi na međunarodnom turniru u Bariu, te Ante nije mogao nastupiti na prvoj kvalifikacijskoj utakmici koju je NK Imotski izgubio rezultatom 4:0. Antin otac Boško je uspio organizirati povratak iz Baria dan ranije tako da je Ante na stadion Gospin dolac došao pola sata prije druge kvalifikacijske utakmice, i naravno, bio je najbolji igrač, postigao je 3 gola u pobjedi Imotskoga 4:0 protiv NK Solin u dugoj utakmici, ali je Solin prošao dalje na penale.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here