Poslije Splita sam se želio oprobati na višoj razini, ali možda nisam bio spreman za Italiju, nisam znao talijanski, a u Fiorentini Montella nije znao engleski – prisjetio se napadač Milana

Ante Rebić, to je nova naša nova zvijezda na talijanskom nebu golgetera, još od davnih dana Fiumana Rodolfa Volka, koji je iz onih davnih dana četvrti najbolji strijelac Rome u povijesti sa 106 golova. Rebić piše neku svoju štoriju, u klubu slavne baštine kakvi su »rossoneri« u ovom prvenstvu je zabio već 11 golova, nakon svega je odgovarao strpljivo za talijanske medije kao što strpljivo vreba šansu za gol.

– Ovisi o utakmici, kada sudac sudi dobro, »pedeset prema pedeset posto«, ja sam miran – rekao je Ante o odnosu prema sucima. – Ali, kada vidim da griješi za drugu stranu, to mi se ne sviđa. Postajem uistinu nervozan, iako sam u sebi miran.

Pravi dinarski tip sportaša zna svoje fizičke i psihološke kvalitete.

– Znam koje su moje kvalitete, imam fizičke sposobnisti, brzinu, igram sa obje noge. Osim toga, jak sam u igri s glavom.

Dotaknuta je njegova polemika s Higuainom, aregentinskim golgeterom Juventusa.

– Ne volim one kao on, velik i jake, koji nakon svakog kontakta ostaju na podu tri minute. I Ibra dobije tolike batine i odmah ustane i ne kuka. Ostali previše plaču. Rekao sam nešto Higuainu i golmanu Szczesnom, a oni su mi kazali »gubiš 2:0, ne glumi fenomena«. Nisam odgovorio, iako mi se ne dopada podcjenjivanje. Ali ovog puta nisam otvorio usta, a Szczesnyju sam odgovorio na drugi način, golom za 4:2. To je snaga moje glave, tko me napada, motivira me.

Mandžukić je pravi. Možda sam u vašim očima previše dosadan, ali u mojima sam jako zabavan – kaže Rebić

Tako je bilo i u Njemačkoj.

– Prije dvije godine u finalu njemačkog Kupa mi iz Eintrachta smo igrali s Bayernom na Olympiastadionu u Berlinu. Trenirali smo jedni za drugima i Thiago Alcantara je rekao mom suigraču Kevin-Princeu Boatengu »teren je pefektan, ali sutra nećete taknuti loptu«. Pomislih: »Možda sutra neću dobiti, ali ću te razbiti«. Dobili smo 3:1, dao sam dva gola. Spomen golgeterskih zvijezda iz Hrvatske na nebu calcija nije izbjegao sjaj Marija Mandžukića, a u svemu se sjetio i dragog mu Imotskog.

Između mene i Nike je iskren odnos, govorio je što činim dobro, a što ne, slušao sam ga i izvršavao što je rekao. To je učinilo razliku – rekao je Rebić o Niki Kovaču

– Mandžukić je pravi. Možda sam u vašim očima previše dosadan, ali u mojima sam jako zabavan. Radim što se dopada meni, ne drugima. Recimo, volim otići na brda gdje ti »nitko ne zvoca«, u okolicu Imotskoga, moga grada. Ponesemo si marendu i popnemo se u šume gdje nema veze za mobitel.

Rebić se i osvrnuo i na karijeru.

– Poslije Splita sam se želio oprobati na višoj razini, ali možda nisam bio spreman za Italiju, nisam znao talijanski, a u Fiorentini Montella nije znao engleski. Pravi problem je bio što nisam igrao pored Marija Gomeza, Rossija i Iličića. Otišao sam u Lajpzig. Trener je bio Niko Kovač, bio mi je U-21 izbornik. U prvoj utakmici sam dao gol Švedskoj u prvoj minuti. Od onda je među nama poseban odnos. Između mene i Nike je iskren odnos, govorio je što činim dobro, a što ne, slušao sam ga i izvršavao što je rekao. To je učinilo razliku.

Novi list

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here