Ante Zovko još uvijek nije pronađen, policija sumnja na ubojstvo

Ante ZovkoVeć 14 dana prošlo je od kad je u Makarskoj zadnji put viđen 46-godišnji Ante Zovko iz Lokvičića s prebivalištem u Splitu. Obitelj još uvijek nema nikakvo saznanje gdje bi mogao biti i što se uistinu s njim dogodilo.

Jeste li ga vidjeli? Ante Zovko nestao je prije četiri dana, a obitelj moli za pomoć

Kako neslužbeno doznajemo, policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu provodi opsežno kriminalističko istraživanje jer se sumnja da je Ante Zovko ubijen.

Tijekom utorka pretražene su stambene i poslovne prostorije osobe koja ga je zadnja vidjela. Radi se o vlasniku tvrtke za prodaju automobila u Makarskoj.

Automobil koji koristi policija je izuzela i poslala u Centar za krim-vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu kako bi ga forenzičari detaljno pregledali i utvrdili ima li bilo kakvih tragova, barutnih čestica, kose, krvi, vlakana i sličnog koji bi ukazali na to da je nestali na bilo koji način ozlijeđen u vozilu. Također, izuzeta je i poslana na vještačenje i odjeća i još neki predmeti muškarca iz Makarske. Rezultati vještačenja tek trebaju doći.

Snimka mercedesa u kojeg je ušao Ante Zovko

Jedan od razloga zbog kojeg je vlasnik tvrtke za prodaju automobila očito na vrhu popisa sumnjivih osoba jest i to što je nestalom Zovku, koji se bavio preprodajom automobila visoke klase, dugovao određeni iznos novca. Navodno se radi o svoti od nekoliko tisuća eura.

No, nije Ante Zovko jedini kome je dugovao novac. Ipak, upućeni u ovu priču misle da on jednostavno nije kapacitet da bi sam radi duga naudio Zovku. Sumnja se da ga je nekome “namjestio”.

Vlasnik je navodno policiji ispričao da je tog dana bio sa Zovkom. Išli su na piće i potom na ručak. Kazao je da ga je poslije ostavio na ulazu u malu uličicu preko puta jedne pekare. Ovaj je potom ušao u automobil marke mercedes, E klasa, srebrne ili sive boje, koji je tu u blizini bio parkiran.

On je prvo rekao da je auto bio splitskih ili imotskih oznaka. Neki očevici su naknadno kazali da su bile zagrebačke oznake i da je Zovko navodno razgovarao s muškom osobom iz tog vozila.

Vlasnik tvrtke za prodaju automobila nekoliko puta mijenjao iskaz

Tijekom kriminalističke obrade, vlasnik tvrtke je nekoliko puta mijenjao iskaz. To je na društvenim mrežama potvrdila i objava jednog člana obitelji nestalog Zovka u kojoj piše, citiramo: “najvažnije da se vrati svojoj kući. I da, odgovorit ću vam i na drugo pitanje, baš čovjek koji ga je zadnji vidio lagao je ne jednom nego više puta”. Kako doznajemo, policija ga je htjela podvrgnuti poligrafskom ispitivanju, no on je to odbio.

Policija je također pregledala sve dostupne snimke videonadzora po Makarskoj i na jednoj se navodno vidi mercedes kakav je opisan. Zasad je to samo na razini indicije. Još uvijek nema čvrste poveznice niti dokaza da je Zovko uistinu bio u tom automobilu.

Obitelj je dan nakon nestanka dobila i informaciju da je netko vidio mercedes koji odgovara opisu. U njemu su bile navodno dvije osobe i nestali Ante Zovko na suvozačevu mjestu. Vozio prema jednom restoranu na Biokovu, pa su angažirali prijatelje i rodbinu da pretraže to područje. No, nisu pronašli ništa što bi ukazalo da je Ante tu bio iako se doznalo da vlasnik tvrtke za prodaju vozila koji ga je zadnji vidio u blizini ima nekakvu potleušicu.

Posljednji signal

Podsjetimo, Zovko je zadnji put viđen 26. svibnja oko 15 sati u Makarskoj. Došao je to jutro u bijelom vozilu VW Up čiji je vlasnik upravo čovjek s kojim je cijelog dana bio. U trenutku nestanka bio je odjeven u majicu kratkih rukava i plave traperice. Po opisu objavljenom na MUP-ovoj stranici Nestali.hr visok je oko 180 centimetara, srednje građe i kestenjaste ravne kose.

Obitelj je zadnji kontakt s njim imala oko 15 sati kad je nazvao brata i govorio mu o nekom “golfu 4”. Razmišljao je hoće li ga kupiti. Navodno se trebao vratiti po taj auto u krug tvrtke u Makarskoj.

Bazna stanica telekomunikacijskog operatera zadnji je signal njegova mobitela zabilježila u krugu oko Konzuma u Makarskoj.

Nestali Ante Zovko, za kojim intenzivno tragaju obitelj, prijatelji, ali i policija, nije, doznajemo, imao nikakve poroke. Nije pio, kockao, pušio, bio je uredan obiteljski čovjek.

Uvijek se, kad bi mu u vezi posla nešto iskrslo, javljao supruzi i sinu da neće doći na vrijeme kući i nikad se nije dogodilo suprotno. Do tog kobnog svibanjskog petka.

Njegova supruga i sin i dalje mole sve koji imaju bilo kakvu suvislu informaciju da se jave policiji. Također mole i da im se ne javljaju ljudi koji imaju bujnu maštu i koji svojim nebuloznim dojavama uzimaju dragocjeno vrijeme i umanjuju trud koji se ulaže u Antin pronalazak.

Izvor: Slobodna Dalmacija