APEL ZA KLUB Ante Aračić: Stanje u Imotskom je alarmantno, ovo izgleda kao raspad sistema

Skupština nije sazvana godinu dana, niti jednom nije održana u protekloj godini, a trebala je biti

Član Skupštine NK Imotski Ante Aračić skreće pozornost na trenutno stanje u klubu koji bi trebao biti nositelj kvalitete nogometa Imotske krajine…

– Stanje je uistinu alarmantno i ovaj istup se treba shvatiti kao apel za spas imotskog nogometa. Na prvu zimsku prozivnu se odazvalo osam igrača, a u klubu se ne zna ‘tko pije, a tko plaća’ – rekao nam je Aračić.

Kad smo ga upitali da nam malo pojasni situaciju, odgovorio je:

– Grad Imotski više u klubu nema ulogu kao nekada, čini se kao da diže ruke i sve prepušta ljudima koji ne vole niti nogomet niti klub na pravi način. Trenutno stanje bih nazvao kao raspad sistema, omladinska škola je zapuštena, osnovan je i drugi klub, a kvalitetni domaći igrači igraju po svim klubovima od Makarske do Imotske krajine, osim u NK Imotskom. Sve je to rezultat nepoštivanja igrača iz Imotske krajine koji su realno prerasli i 3. i 2. ligu!

Aračić podvlači sljedeću nepravilnost:

– Skupština nije sazvana godinu dana, niti jednom nije održana u protekloj godini, a trebala je biti. Zadnji put kad je trebala biti održana je pala. Po Statutu kluba nova je trebala biti sazvana u roku od 30 dana, a održana u roku od 60 dana, ali to se nije dogodilo. Ne želim nikoga poimenice prozivati, ali aktualno stanje nije dobro za imotski nogomet i Grad bi hitno trebao nešto poduzeti.

Dalje Aračić kaže kako je Grad ispustio uzde od uspostavljanja partnerskog odnosa s RNK Splitom, koji iz početka i nije izgledao tako loše…

– Nitko zapravo i ne zna je li klub naplatio što ga je pripadalo od Rebića i u kojem iznosu. Znamo samo da ništa nije uloženo u infrastrukturu, te da klub nazaduje. Da ne bude zabune, ja sam okupio ljude, zato je bila i pala Skupština, ali ništa se bitno nije promijenilo. Kao bivši prvotimac, a danas skupštinar poduzet ću sve zakonske korake da se nešto promijeni jer se iskreno bojim da za najdalje dvije godine kluba više neće biti. A imamo sjajan potencijal da Imotski pozicioniramo na puno više mjesto u hijerarhiji dalmatinskog nogometa – zaključuje Aračić.

Izvor: Dalmatinski portal

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.