Baniću, pokapate već okopani “NAPREDAK”

»Napredak« na koljenima, radnici na ulicuBURNE REAKCIJE U IMOTSKOME NA VIJEST O MOGUĆOJ
LIKVIDACIJI
NEKADAŠNJEGA GOSPODARSKOG DIVA

BANIĆU, POKAPATE VEĆ POKOPANI "NAPREDAK"

Zbog zanimanja građana, iznesite tko je sve kupovao "Napretkove" nekretnine u gotovini, tko je sve platio u roku, a tko nije, i koliko tko novca duguje, stoji u priopćenju imotskoga Temeljnog ogranka HDZ-a upućenom stečajnom upravitelju mr. Neni Baniću

Piše: B. ĆOSIĆ

{sidebar id=4}Vi ste došli pokopati već pokopani Napredak, nekad imotski gospodarski div, stoji u priopćenju imotskoga Izvršnog odbora Temeljnog ogranka HDZ-a, koje su gradski HDZ-ovci uputili na adresu stečajnog upravitelja Napretka mr. Nene Banića.
Privatizacija Napretka krenula je dobrim putem, prodaja objekata za gotovinske iznose kao namjera je bila dobra, ali stvarnost u pojedinim slučajevima bila je drukčija. "Od Vas tražimo da u interesu građana ovoga grada javno obznanite koji su kupci kupovali Napretkove nekretnine za gotovinu, koji su platili u zakonskom roku, a koji nisu, i tko novac duguje. Ako nisu platili, zbog čega nisu, te zašto se s njima nisu raskinuli kupoprodajni ugovori. Duguje li se Napretku, primjerice, nešto za skladište u Glavini Donjoj, za robnu kuću IMA, za prostore u zgradi na Ðiradi, što je s poslovnim prostorima Napretka u susjednoj Bosni i Hercegovini?" pitaju se imotski HDZ-ovci.
"Prema djelatnicima Napretka i građana Imotskog bilo bi pošteno da obznanite tko su bili direktori u tom vremenskom razdoblju privatizacije, a također i članovi Nadzornog odbora. Prema našim informacijama, član tadašnjeg NO-a bio je sadašnji predsjednik Gradskog vijeća Marin Bekavac, te bivši gradonačelnik Imotskog Boro Delipetar.
Molimo da u interesu zaštite svoje uloge kao stečajnog upravitelja, informirate javnost o visini nadoknade članovima NO-a ponaosob i kolika je bila nadoknada preostalim djelatnicima Napretka. Imamo informaciju da je u Napretku bila krim-policija, te molimo da se očitujete jesu li otkrivene negativne aktivnosti i kriminalne radnje, a ako nisu, time će se ukloniti sve sumnje u ljude koji su obnašali odgovorne dužnosti u Napretku", stoji na kraju priopćenja Temeljnog ogranka HDZ-a Imotski koje je potpisao predsjednik Dinko Blažević.

IMOTSKI LIBERALI OGLASILI SE PRIOPĆENJEM ZA JAVNOST
Zagorčali ste nam život!


Ogranak HSLS-a Imotski u priopćenju ističe da oni nisu iznenađeni najnovijim gospodarskim gubitkom grada Imotskog, kada je u pitanju Napredak. Gubitkom gradske tržnice te zgrade Doma kulture, "imotska vlast" se ne srami kazati da je ona sama sebi svrha, a njezin cilj zadovoljavanje interesa pojedinaca, dok su interese i obraz grada Imotskog već odavno bacili pod noge.
Gledajući ovih deset godina, ta ista vlast (ZNA SE u kakvom sastavu) kao da je htjela samu sebe uništiti. Napravili ste čudo, uspjeli uništiti gospodarstvo grada i općina vrijedno stotine milijuna maraka, a niste sposobni, niti želite, osigurati osnovne civilizirane uvjete odgoja i obrazovanja našoj djeci. Ista vlast imala je i viziju budućnosti svoga grada, pa su uzevši milijune kuna kredita prije dvije godine, potrošili ga onako kako sami umiju, a u idućih deset godina zagorčali život građanima Imotskog.
Tražeći uzroke sloma svoga grada, uvjereni smo da je isključivi krivac bahatost vlasti, koja samu sebe javno naziva Bogom danom — stoji u priopćenju ogranka HSLS-a Imotski, koje je potpisao predsjednik Ivica Rebić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here