Fizcus ImotskiImotska krajina ovoga ljeta ima izuzetno bogat glazbeni program, u što su se već mogli uvjeriti posjetitelji "Mandoline Imote" te kulturnih manifestacija "Glumci u Zagvozdu" i "Imotska sila". Nakon glazbeno-scenskog spektakla pod nazivom "Glumci swingaju, swingajte i vi" te nastupa irskih tradicionalista, skupine "Flogiston", na red su došli i ljubitelji "tvrđeg" zvuka. U organizaciji udruge mladih "UMI" u Dogani je nastupio francuski bend "Fizcus", kojega čine žestoki momci neslomljivog entuzijazma. Njihova glazba ostavlja dojam uragana koji nosi sve pred sobom, a čini ju mješavina različitih stilova, od punka preko proročanskog reggaea sa hip-hop stavom, do romantične francuske šansone. Bend je dosad svirao diljem Europe (Francuska, Belgija, Nizozemska, Njemačka, Švicarska, Danska, Slovenija, Hrvatska, Češka, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Kosovo…), od nastupa po malim klubovima do velikih međunarodnih festivala.

U sklopu "Imotskih sila" sinoć je kod fontane u Ulici Ante Starčevića nastupio još jedan francuski bend – Zozophonic Orchestra, koji svoju glazbu nazivaju urbanim folk bluesom. Bend je inspiriran ranim majstorima bluesa, ali svira u modernom kontekstu, kombinirajući akustične i električne instrumente, koristeći pritom i brojne samplove.

U subotu Imoćane očekuje i koncert vremešnog trubadura Ibrice Jusića, dok će dan kasnije u Zagvozdu zasvirati "Tamburaški orkestar HRT-a" i gosti.

Piše: Ante Lončar
Foto: Branimir Boban

{gallery}2008_07_19_fizcus{/gallery}

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here