Božićni koncert Vokalnog ansambla KUD-a “Klek” “Došli smo Vas pohoditi”

Imotski Božicni koncert - KUD KlekU petak, na Tri Kralja, poslije večernje mise, u 19 sati Vokalni ansambl KUD-a “Klek” održat će Božićni koncert pod nazivom “Došli smo Vas pohoditi”.

Tijekom večeri ansambl će nam predstaviti tradicionalne Božićne pjesme iz cijele Hrvatske te nas tako upoznati s bogatstvom i ljepotom hrvatskih narodnih božićnih pjesama.

Vokalni ansambl KUD-a “Klek” dolazi iz Ogulina i broji 20 članova. Njeguje klapsko i folklorno pjevanje te accapella ili uz pratnju tamburaškog orkestara izvodi najljepše folklorne napjeve iz alpskog, dinarskog, panonskog i jadranskog kulturnog areala.

Pod vodstvom mr. Joška Ćalete, istaknutog hrvatskog etnomuzikologa, uvježbali su niz prekrasnih božićnih pjesama iz raznih krajeva Hrvatske što je rezultiralo samostalnim božićnim koncertom “Došli smo Vas pohoditi” kojim su se predstavili na Međunarodnim festivalima adventskih i božićnih pjesama u Budimšpešti, Bratislavi i Kočevju te u mnogim gradovima Hrvatske, a sada dolaze u posjet Imotskom.

Pozivamo vas na ovaj koncert u petak kako bismo zajedno uživali u tradicionalnim hrvatskim božićnim pjesmama i tako upoznali bogatstvo i raznolikost božićnog pjevanja hrvatskog naroda.

-Umjetnička voditeljica KUD-a “Klek” – Nikolina Luketić, dipl. etnolog i filozof
-Voditelj i dirigent vokalnog ansambla – mr. Joško Ćaleta, etnomuzikolog.

Župa Imotski

{hwdvs-player}id=235|width=476|height=310{/hwdvs-player}

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here