Imotski, 040515. Bozo Petrov odrzao konferenciju za medije u Imotskom predstavivsi usput i lokalne nezavisne liste koje su se prikljucile MOST-u nezavisnih lista Boze Petrova. To su nezavisna lista Ivice Kukavic te nezavisna lista mladih MI za IMotski. Bozo petrov istaknuo je kako planiraju reforme uistinu i provesti a naglasak stavlja na reformu državne uprave i promjenu monetarne politike. Na fotografiji: Bozo Petrov u drustvu Imocana. Foto: Branimir Boban / CROPIX
Božo Petrov u društvu Imoćana. | Foto: Branimir Boban / CROPIX

MOST nezavisnih lista, predvođen gradonačelnicima Metkovića i Omiša, Božom Petrovim i Ivanom Kovačićem, danas je u Imotskom održao konferenciju za medije. Tema je bila preustroj javne uprave, a u ulozi domaćina našli su se predstavnici Nezavisne liste mladih MI za IM, predvođeni nositeljem i gradskim vijećnikom Martinom Lončarom te Ivica Kukavica, također vijećnik i nositelj druge nezavisne liste koja participira u Gradskomu vijeću.

Lončar je govorio o nerazvojnom proračunu Grada Imotskoga i razlozima zbog kojih se njihova lista stapa s MOST-om. – U našemu gradskom proračunu nema niti kune predviđene za poticaj gospodarstva, poljoprivrede ili pak turizma, a to je potpuno besmisleno i poražavajuće – istaknuo je Lončar i još jednom ukazao na netransparentnost Grada Imotskoga i trend iseljavanja mladih ljudi iz Krajine. Slično razmišlja i nezavisni Ivica Kukavica koji je današnju situaciju u Imotskoj krajini nazvao pogubnom i devastirajućom.

Božo Petrov najavio je kandidaturu za parlamentarne izbore, a u Imotskom je danas dobio javnu potporu gradskih nezavisnih lista. Predstavio je četiri točke koje čine paket reformi kojima bi javna uprava trebala funkcionirati na puno efikasniji način, po načelu jednakosti i bez centralističkoga odlučivanja, što je praksa političkih opcija koje se izmjenjuju na vlasti. – Nismo opcija koja će samo ukazivati na postojeće probleme, već ćemo biti sposobni iste i rješavati ukoliko nam građani daju priliku za to – naglasio je metkovski gradonačelnik.

Gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić kazao je kako reforma ne uključuje nužno i veliki broj otkaza u uredima državne uprave, već će se ista pokrenuti i sankcioniranjem djelatnika zbog neučinkovitoga rada, ali i njihovim stalnim usavršavanjem kroz školovanje. Kovačić bi dao i veće ovlasti, ali i odgovornosti jedinicama lokalne samouprave pa lokalni šerifi, kako je istaknuo, ne bi mogli tek tako provoditi samovolju bez ograničenja.

Državna politika koju kroz posljednjih 20-ak godina provode HDZ i SDP mogla bi se svesti pod skraćenicu „DRP“, čulo se između ostaloga na današnjoj MOST-ovoj konferenciji za medije u Imotskom. (al)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here