Braća Žužuli donirali aparat za dijalizu

Aparat za dijalizuViše od 70.000 dijaliza u 20 godina, prošle godine čak 4500, prva izvanbolnička dijaliza u Županiji, a sve to u stotinjak metara četvornih, impozantne su brojke jedinice za hemodijalizu Imotskog Doma zdravlja. Sredinom 1987. g. utemeljila se ta jedinica, zahvaljujući ondašnjem vodstvu Doma zdravlja na čelu s dr. Antom Vuksanom. Imotska jedinica hemodijalize tada je bila prva izvan najbližih splitske i mostarske bolnice.

Najljepši dar za 20 godina rada hemodijalize došao je prije nekoliko dana. Tvrtka “Skladgradnja” u vlasništvu braće Slavena i Joze Žužula donirala je novi aparat za hemodijalizu.

{sidebar id=4}- Ponosan sam na moje osoblje, ali i na ovo razdoblje od 20 godina rada – istaknuo je voditelj imotske hemodijalize dr. Josip Meter te dodao kako su upravo ovih dana dobili i najvrjedniju donaciju u ovih 20 godina.

– Braća Slaven i Jozo Žužul donirali su nam novi aparat za hemodijalizu vrijedan više od 20.000 eura. On će nam itekako pomoći za bolju skrb naših pacijenata pa bih želio i ovim putem uputiti im iskrenu zahvalnost. Bez ovakvih dobrih ljudi zasigurno bi i nam uvjeti rada bili daleko skromniji – izjavio je dr. Josip Meter.

Inače, 36 sadašnjih pacijenata koji imaju tretmane hemodijalize, ali i vrijedno osoblje, s nestrpljenjem očekuju i najavljeni početak gradnje nove hemodijalize koja bi s novim i komfornijim prostorom umnogome pripomogla teškim pacijentima ovisnim o hemodijalizne aparate.

BRACO ĆOSIĆ / EPEHA
Izvor: Slobodna Dalmacija

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here