Naša reporterka Zrinka na terenu postavlja pitanje gasi li se advent u Zagrebu radi onog u Imotskom? Prema posljednjim informacijama svi autobusi Autopoduzeća Imotski i Prometa Makarska su dupkom puni studenta koji su jedva našli mjesta da sjednu i krenu prema svome gradu.

Reporterka je upitala Mariju, studenticu ekonomije u Zagrebu, što misli o tome kako je Imotski uspio nadmašiti Zagreb?

– Da sam znala da će ovako biti ne bi nikada upisala fakultet u Zagrebu nego npr. u Širokom Brijegu da budem što bliže svome gradu – kazala je Marija.

Jure iz Grljevića uvidio je kako više nema ništa od šverca duvanom te da se baca na vino i kobasice jer je to trenutno u Imotskom najpopularnije.

Tu smo među tisućama ljudi našli i novinara iz Ljubuškoga jedne popularne stranice koji nam je poželio sve najbolje te poručio da će Advent u Imotskome trajati kao i getriba od 123-ce Mercedesa – znači vječno…
Ante iz Gruda u trku je rekao da više nikada neće doći u Zagreb, jer kako kaže kod kuće ima sve.

Ana, studentica medicine iz Makarske nam je rekla da sada stvarno potvrđuje tezu da more valja bilo bi ga u Imotkom i da teška srca mora ići na Imotdki advent ali, kako kaže, pošto su primorci malo škrte naravi pričekati će do 1.siječnja kako bi uštedjeli 40 kuna za tunel koji će tada biti besplatan.

Mario iz Posušja nam je rekao da će sada morati dolaziti čak dva puta kući u 12 mjesecu – prvi put za klanje gudina te rastavljenih Golfova na Vraniću a drugi put radi Adventa u Imotskom.

Pričali smo i s vlasnikom Autopoduzeća Imotski koji nam je rekao da je morao posudit čak 32 ZET-ova autobusa kako bi sve studente i z Imotskog i Hercegovine prebacio u njihove krajeve.

NASA-in satelit je zabilježio ogromnu migraciju na relaciji Zagreb – Imotski gdje njihov direktor Matthiu Stevans kaže da ovakva migracija nije zabilježena ni na relaciji Sirija – Njemačka.

Razgovarali smo i s našim ugosititeljima a samo je jedan od pustog posla uspio odgovorit na naše pitanje kako on ocjenjuje mogućnost da je Advent u Imotskom uspio toliko naštetiti Adventu u Zagrebu.

Kratko je rekao: spavaš li mirno Bandiću Milane?

Neka živi Bog, Mercedes, majka Hrvatska i Advent u Imotskom!

Sjajan tekst objavila je stranica Imotski crnjaci

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here