U prostorijama Srednjoškolskog centra u Imotskom ovaj vikend se održava 12. po redu turnir u bridžu. Glavni organizator događaja je Bridge klub “Imotski tref”, a pored tradicionalnih parskih turnira “Modro jezero“ i “Crveno jezero“, odigrava se i deveto Klupsko timsko prvenstvo Jadrana. U tri dana natjecanja nastupit će više od 150 sudionika turnira iz iz Rijeke, Splita, Dubrovnika, Župe Dubrovačke – Mlini i domaćina Imotskog.

Organizaciju čitave manifestacije pripomogli su Turistička zajednica Imota te velik broj entuzijasta, zaljubljenika u ovu igru s područja Imotske krajine.

Medijski pokrovitelji su Radio Imotski i Imotske Novine.

Bridž je zanimljiva kartaška igra koja je bazirana prvenstveno na partnerskom odnosu povjerenja i razumijevanja igrača, uz potrebnu dozu znanja. Igra je odavno afirmirana na globalnom nivou, a puna prava afirmacija u našoj državi, tek se očekuje u idućem razdoblju.

Stoga mnogi upravo bridž priželjkuju kao mogućnost izbornog odabira u školskim instancama ili kao inačicu oblika ugodne rekreacije. Time bi ovaj sport umnogome dobio na popularnosti i omasovljenju članstva. Svi zainteresirani za ovu igru mogu se besplatno učlaniti u Bridge Klub „Imotski Tref“ na službenim web stranicama kluba

Bc-imotskitref.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here