Krvario je iz gornjeg dijela tijela. Zapravo nismo uspjeli ni vidjeti krvari li dečko iz vrata ili iz grudi. Evo, još su vidljivi tragovi krvi cijelim putem od Kalipsa prema izlasku sa Zrća. Krv je samo šikljala… Dogodilo se to u srijedu oko 5.30 sati na plaži Zrće. Ubijen je 26-godišnjak iz Londona tijekom partijanja u klubu, i to uoči završetka drugog dana poznatog festivala Hideout na Zrću.

Među tisućama Britanaca koji se četiri dana zabavljaju na festivalu elektroničke glazbe bila je i ekipa iz Londona i u jednom trenutku netko je potegnuo hladno oružje.

Krvario iz gornjeg dijela tijela

– Već smo zatvarali kad je odjednom nastala strka. Počeli su trčati prema zahodu. Jedan je bježao… Ispričao nam je to jedan djelatnik kluba na Zrću u čijoj se blizini dogodilo ubojstvo, ali i dva ranjavanja. Od jednog zdravstvenog djelatnika koji je želio ostati anoniman doznali smo kako je tekao pokušaj spašavanja sada preminulog i dvojice ozlijeđenih.

– Koliko sam čuo, sve se dogodilo u klubu ili neposredno ispred kluba. Kad smo mi došli, mladića su sveg krvavog iznosili. Pokušavali su mu zaustaviti krvarenje. Jako je krvario iz gornjeg dijela tijela. Prevezen je u Novalju u hitnu pomoć, no nakon sat vremena pokušavanja da mu se pomogne, iskrvario je i, nažalost, preminuo – rekao nam je. Na putu prema Zadru vodila se bitka za život još jednog 26-godišnjeg Britanca koji je stradao u obračunu hladnim oružjem.

– Pacijent je hospitaliziran s pet ubodnih rana u gornjem dijelu tijela. Sada je stabilno, no i dalje je životno ugrožen. Smješten je na jedinici intenzivnog liječenja i možda će biti operiran – rekao nam je Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice. Još je jedan mladić ozlijeđen u sukobu partijanera, no lakše i nakon pružene liječničke pomoći zadržan je u policiji u Novalji.

– U policiji je nakon ubojstva 26-godišnjaka iz Velike Britanije ispred kluba na Zrću, zadržano nekoliko osoba zbog tog događaja – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske. Da se nalaze u stanici u Novalji potvrđeno nam je u PU ličko-senjskoj, no ni jedni ni drugi nisu ništa rekli o počinitelju ili više njih.

Privedeno sedam osoba

Policija je zabranila pristup mjestu zločina i rasporedila snage, pogotovo u šumarku iza kluba. Nismo uspjeli doznati jesu li tražili oružje ili ubojicu. Na mjestu gdje su iznijeli Britanca ostali su šešir i još neke okrvavljene osobne stvari tragično preminulog Engleza. Na Zrću se pričalo da je ubojica odmah pobjegao, ali to nitko nije mogao potvrditi.

– Nitko sa sigurnošću ne može reći što se dogodilo. Tu teku rijeke alkohola i troše se gomile droge. Pa pogledajte koliko je na plaži ostalo ampula. Puno njih uzima droge i agresivni su. Puni su novca i vidite što se dogodilo – rekao nam je mještanin kojeg smo zatekli na Zrću. Ubijeni 26-godišnjak, teško ranjeni 26-godišnjak i 21-godišnjak su iz Londona – potvrdili su iz policije. Sukobili su se s drugom grupom partijanera pri izlasku iz kluba i netko je potegnuo nož. Sedam osoba privedeno je na razgovor – rekli su nam u policiji. O ubojici koji bi mogao biti i na snimci s videonadzora u klubu policija još ne govori.


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here