Nakon punih dvadeset godina prekida, košarkaši Imotskog ponovno će sudjelovati u seniorskoj ligi. Kruna je to višegodišnjeg rada košarkaških entuzijasta koji su se nakon osam godina kontinuiranog rada odlučili na ovaj korak. Cilj je vrlo brzo imati stabilnog B-1 ligaša, ali će naglasak isključivo biti kao i do U sljedećoj sezoni ponovno ligaški nastupi Imoćanasada, na radu s mladim selekcijama i stvaranju igrača. A u tom području KK Imotski ima zaista izuzetne rezultate. Naime, trenutno u raznim kategorijama u klubu igra i natječe se oko 200 košarkaša i košarkašica.
U proteklih osam godina, klub je stvorio osam prvoligaških igrača, kontinuirano se natječe u kadetskim i juniorskim ligama, košarkašica Imotskog Magdalena Misir proglašena je najboljom sportašicom Grada Imotskog. Zasluge za to imaju treneri Vlade Rebić, Ivica Franceschi, Marina Mikulić i Mislav Patrlj, ali i klupsko vodstvo od Mate Nenadića, Petra Vlajčića, fra Jakova Udovičića, Tonča Brečića do Vedrana Vrčića i Ante Vučemilovića.
Nakon niza godine treniranja u dvorani u Runoviću, izgradnjom dvorane u Imotskom stvoreni su odlični uvjeti za nastavak rada ovih košarkaških entuzijasta. S otvaranjem nove dvorane, uz malo veću potporu Grada Imotskog, ovaj klub sa 26-godišnjom tradicijom ponovo će postati perjanica imotskog sporta.

Luka KOLOVRAT

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here