Cesta prema Imotskom tek u ožujku

Obnova kamen mosta kod ImotskogIMOTSKI – Most na Kamenmostu preko rijeke Vrljike bit će, prema najavama, pušten u promet 19. prosinca. Most je inače dio državne ceste D-60, Imotski – Lovreć – Split, koja se također već mjesecima obnavlja.

Zatvaranje mosta znatno je poremetilo cijeli promet u Imotskoj krajini te je usporilo protok i ljudi i robe.

No, nekima kao da ni to nije dovoljno pa zbog spora u imovinsko-pravnim odnosim oko svojih parcela koje se nalaze uz cestu zadaju velike brige investitorima.

Stoga je dovršetak cijele prometnice prolongiran do kraja ožujka, a prema planovima je sve trebalo biti završeno krajem siječnja. Posebne probleme investitorima zadaju mještani Grubina te Ajdukove Drage.

Ukupna je dužina dijela prometnice koji se obnavlja od Lovreća do Imotskog dvadeset i dva kilometra, a projekt je vrijedan pedeset milijuna kuna.U Hrvatskim cestama rekli su nam da su tijekom radova nastale nepredviđene poteškoće, ali i da su probijeni troškovi investicije zbog dodatne izgradnje nogostupa, proširenja izlaza nekih lokalnih prometnica koje idu na državnu prometnicu te izgradnja potpornih zidova.

Činjenica je kako je Berinovac u općini Lokvičići dobio nogostup, novi ulaz za mjesto Lokvičiće te kako će Lovreć također dobiti nogostup.

No, najveći razlog prolongiranja radova neriješeni su imovinsko-pravni odnosi. Neki su se problemi rješavali tijekom radova, no vlasnici pojedinih parcela očito nisu zadovoljni ponuđenim iznosom za svoje zemljište i ne žele ga prodati, što stvara velike probleme investitoru. Do danas je obnovljeno i asfaltirano šesnaest kilometara te, za Imotsku krajinu, zaista značajne prometnice.

Ostalih šest kilometara prometnice koja prolazi kroz mjesta Grubine, dijelom i kroz središte Lovreća, kroz Ajdukovu Dragu, prema tvrdnjama iz Hrvatskih cesta, zadavat će im velike probleme.

Piše: Marija Jović / Večernji list
Foto: B. Boban

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.