Hrvatska i ove godine volontira. A volontira i Imotski. U razdoblju od 22. – 25 svibnja, diljem Hrvatske će se organizirati razne volonterske akcije i aktivnosti.

Manifestacija Hrvatska volontira održava se već devetu godinu za redom i njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Volontiranjem se zajednički gradi bolja i snažnija zajednica. Povezuje se, pronalazi sebi slične, upoznaju drugi i drugačiji da bi se različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udruže i surađuju – plete se živa društvena mreža kojom se oblikuje budućnost i  autentičnu povezanost među ljudima.

Pozivamo sve ljude koji vole i žele pomagati, volontirati i družiti se da se priključe u manifestaciju Hrvatska volontira i budu s nama na Danima volonterskog rada.

Centar za održivi razvoj će u sklopu Lokalnog volonterskog centra organizirati nekoliko volonterskih akcija uključujući suradnju s Gimnazijom dr. Mate Ujević, Tehničkom školom Imotski i OŠ Ivan Leko. Volonterske aktivnosti ovogodišnje manifestacije stavili smo pod zajednički naziv „Činimo sjajne stvari“!

Također, KUM Proložac i Centar za održivi razvoj u suradnji sa školama s područja Imotske krajine sudjelovat će na izložbi uz prigodni zabavni program u Strossmayerovom parku (Đardinu) koja će se održati u subotu, 25. svibnja 2019., od 9 do 13 sati u organizaciji udruge „Mi“ Split.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here