FACE
13. studenoga
Javile se face za obranu T. Ladišića koji je suspendiran na HRT-u. Njegov istomišljenik Aleksandar Stanković za protest  je grubo iskoristio emisiju koju on vodi i kažnjen sa samo 30 posto odbijanja od plaće. Saša (to je skraćeno od Aleksandar) Ljubičić koji je dolaskom za urednika Pometa pomeo gotovo sve dotadašnje dugogodišnje suradnike, karikaturiste i humoriste: Listeša, Ivića, Marića, Vukovića, moju malenkost i druge, a drznuo se reći kako s HRT-a “tjeraju neistomišljenike na ulicu.” Podlac! Ovu sinjsko-mućku mućkalicu jedino nadrikuhar Saša može provariti. I, najdrskiji među njima – Denis Latin, koji na HTV-u umjesto Latinice, nažalost, još uvijek uređuje Ćirilicu. U znak protesta priprijetio je odlaskom na Novu TV. Dobro je za HTV i za gledatelje ako ode, loše je što u tom slučaju neće otići dovoljno daleko, a najgore je ako opet slaže i ostane rovariti na HTV-u.

ČISTKE
19. studenoga
Najveći oponašatelj Tita, Račan (prijetnja lijevim kažiprstom, tri supruge, neskretanje s Titova puta i dr.), počeo je čistke neposlušnih u SDP-u. Kad je Tito, nakon (kažu) pronalaska prisluškivača čak i u bračnom krevetu, smjenio tamanitelja, Hrvata Aleksandra Rankovića, i otjerao Jovanku iz obiteljskih domova, zašto ne bi i Račan otjerao tamo nekog Dalmoša Ninića, je li?

PARTNERKA
20. studenoga
Dosad najistaknutija pljuvačica po HDZ-u Vesna Pusić danas izjavljuje  kako bi rado za partnera izabrala upravo HDZ. Ne čudim se njoj što pokušava spasiti svoju strančicu od općeg potopa, ali se čudim Sanaderu što (prema izjavi I. Jarnjaka) nema ništa protiv te nemoralne ponude. Zar mu ugled kod njegovih birača nije dovoljno poljuljan i bez bijesne Vesne?

GENERALIĆI
22. studenoga
Pristigao Australac u Split u potrazi za tamošnjim radnicima koje bi zaposlio u Australiji i prema njemu se odjednom sjurio stampedo onih koji bi trbuhom za kruhom rado otišli u obećanu zemlju. A mi naivci  povjerovali našim političarima kako će naši iseljenici stampedo okrenuti u suprotnom pravcu, prema Lijepoj Našoj. Mi smo Hrvati zaslužili da se svi odreda prezivamo Generalići.

DIZAJN
25. studenoga
Predsjednik HSP-a, odnedavno i gradonačelnik Osijeka, Anto Ðapić nije se uspio ispričati Židovima u Izraelu (uostalom, tko ga je tamo i slao?) jer nije prilagodio osobni dizajn prema ukusu Zuroffa. Štoviše, stare “grijehe” (crne košulje, Pavelićeva slika…) ne opraštaju mu ni domaći jugonostalgičari. Interesantno, a predsjedniku Mesiću, danas srboljubu, nitko ne zamjera što je početkom devedesetih grmio kako će Srbi iz Hrvatske odnijeti samo onoliko zemlje koliko su donijeli na opancima kad su u Hrvatsku došli. Što je dozvoljenu Jupitru…

{sidebar id=4}EUROSKEPTIK
26. studenoga
Nisu euroskeptici samo “mali” ljudi. Njima se pridružio i češki predsjednik Vaclav Klaus pa kaže: “EU me podsjeća na Brežnjeva i na komunističko dijeljenje naredbi odozgo!” Doista, naređuju nam samo nova odricanja, a to smo imali i prije njih. A što nam EU nudi zauzvrat? Jalovu nadu, a možda i nešto gore.

ŠUMA
Drug Čiča Senjanović iz (Ne)Slobodne čestitao nam je svoj Dan Republike, a u Vukovaru neki Batak ili Patak osnovao je Hrvatsku komunističku partiju! Gospodin Šprajc u centralnom Dnevniku HTV-a komentirao je: Samo da ne odu u šumu! Nema bojazni, kolega Šprajc. Komunisti i partizani mentalno iz šume još nisu ni izašli.

SUKOBI
30. studenoga
Osim sukoba na ljevici (SDP), seljačke bune u HSS-u i previranja u ostalim strankama, došlo je i do sukoba između premijera Sanadera i predsjednika Mesića. Mesić se usprotivio vraćanju dugova  austrijskim “folksdojčerima”, premda je prethodno i sam obećao vraćanje duga, ali Židovima. Baš mi je svejedno tko je ovdje u pravu, a tko u krivu, jer se ne slažem s politikom premijera, a još manje s onom od gospodina predsjednika. Međutim, pandorina kutija je otvorena. Zašto mi moramo vraćati dugove od prije pola stoljeća onima koje su opljačkali komunisti? Hoće li se Sanader i Mesić pobrinuti da Hrvatima vrate dugove svi oni koji su ih opljačkali: Mlečani, Bizantinci, Osmanlije, Srbi…?

SPONZORI
01. prosinca
Kod svih proslavljenih splitskih vaterpolista i trenera u Jadran SD, uvezen je trener iz Srbije Nikola Stamenić, što nije nikakvo čudo kad se zna da je glavni Jadranov sponzor Slobodna Dalmacija. Ni jedna cijena nije velika kad se ulaže u obnovu bratstva i (teritorijalnog) jedinstva dvaju uvijek zarćenih naroda. Samo da nam na splitskom bazenu za vrijeme utakmice publiku ne dođu uveseljavati Trubači iz Dragačeva i Rokeri s Moravu.

PAVELIĆ
02. prosinca
U hrvatskom klubu Punchbowl u Sydneyu, kako javljaju naše novine, uoči posjeta predsjednika Mesića tom velegradu, obješena je slika Ante Pavelića, a kako javlja profesorica Ina Vukić iz Sydneya, sporna slika u klubu je visjela i ranije. Ako je vjerovati profesorici, gospodinu Mesiću Pavelićeva slika nije smetala kad je ispod nje sjedio 1992. i 1993. godine u istom klubu u kojem su se šakom i kapom davale devize za obranu Domovine. Prema tome, problema ne bi trebalo biti ni sada. Sretan put, predsjedniče.

POPISI
03. prosinca
Nova Poljska vlada objavit će popis svih tajnih suradnika nekadašnje komunističke službe državne sigurnosti te zemlje. Bože, čuda velikoga da se to dogodi u Hrvatskoj. Tko bi onda ostao u najvažnijim državnim službama?

PRVACI
04. prosinca
Konačno radosna vijest: Hrvatska je prvak svijeta u tenisu! Ali, uvijek se nađu cinici koji će nam pomutiti slavlje. Predsjednik HTS-a Radimir Čačić ne samo što je prije nekoliko dana bahato izjavio da je otpisao splitski tenis, već se morao u Bratislavi veseliti zajedno s glavnim akterima tog najvećeg sportskog uspjeha: Ančićem, Ivaniševićem i Pilićem koji su, ako Čačić nije znao, Splićani koje ovaj put nije mogao otpisati. Usput, gospodin predsjednik je iz prostorija HTS-a otuđio repliku “salatare” i odnio ju sa sobom doma u Varaždin. Nije se čovjek naučio davati, nego uzimati.

{sidebar id=4}GOTOVINA
08. prosinca
Naravno, radost u nas Hrvata nije duga vijeka. Baba del Ponte baš zna kako će nas propisno iziritirati. Odlučila je iz Beograda (!) javiti nam za nju i ine vanjske i unutarnje neprijatelje Hrvatske –  veselu vijest da je uhićen hrvatski branitelj, general Ante Gotovina. Što reći? Možda je dovoljno s gnušanjem primijetiti da je to posljednje poglavlje krivotverenja hrvatske novije povijesti po kojoj će Hrvati ponovno biti obilježeni samo zato što su voljeli i branili svoju Domovinu. Takva nam je sudbina.

LICEMJERI
13. prosincaa
Svjetski moćnici nenadmašni su u licemjerju. Osim što je sudac (a ne tužiteljica) čitao prilog optužnice s imenima ubijenih srpskih agresora (na kojemu su bila i imena onih koji su i danas živi i zdravi u Srbiji), optužnica generalu Gotovini prevođena je na srpskom jeziku! Horor se nastavlja.

ĆIRILICA
12. prosinca
Denis Latin je u Latinici kojoj scenarij ispisuje ćirilicom, kažu (ne gledam to smeće), po prokušanom receptu, uz goste koji Hrvatsku ne drže svojom domovinom, još jednom do te mjere uvrijedio čestite Hrvate (emisija o ostavštini pokojnog predsjednika Tuđmana) da je o tome dva dana raspravljano u Saboru. Latin je, kako se moglo pretpostaviti, ponovno bezočno lagao i, nažalost, nije otišao s HTV-a. Naprotiv, grčevito se bori da ostane na najjačem mediju odakle može uspješnije širiti svoje poruke mržnje. Može li mu se stati na rep?

666
13. prosinca
A horora  trebalo je biti i u Solinu i Splitu. U zadnji čas poništeno je rješenje Ministarstva kulture po kojemu je američka filmska kompanija trebala snimati nastavak horrora “Omen 666” o dolasku sotonina sina Demijana na zemlju. Zamislite, spomenuti gradovi trebali su “glumiti” Jeruzalem, a sotonin sin bi po scenariju trebao izaći iz solinskog starokršćanskog groblja, točnije, iz grobnice u koju je nekada bio pokopan splitski zaštitnik sv. Dujam! Čemu gluma, zaboga?! Zar ne bi bilo vjerodostojnije da sotona iskoči ispod temelja Zida plača?

PRIMITIVAC
14. prosinca
U Tv emisiji Piramida izvjesni Nikica Gabrić, uz to još i doktor, hvaleći intelektualce reče i ostade živ: “Ne može čovjek rođen u Dalmatisnkoj zagori tumačiti što se događa u svijetu!” Ne znam radi li se o zagriženom rasistu, ali sam siguran da se popeo na vrh piramide kao intelektualac – primitivac. Kao takav, naravno, neće se ispričati dobrim, inteligentnim i radišnim ljudima navedenog kraja, ali zato ima sve uvjete za postati generalni predsjednik Udruge primitivaca.

MASKE
15. prosinca
Maske su pale. Baba del Ponte u Ujedinjenim narodima slavodobitno je uskliknula da je svu organizaciju oko uhićenja Gotovine provela Hrvatska. Dodao bih, ne i čestiti Hrvati.

KVIT
16. prosinca
Komentirajući izgrede u Zadru, gdje se dio mladeži okitio simbolima NDH i ustaša, predsjednik Mesić ustvrdio je da se to događa zato što se u školama ne uči o ustaškim zločinima. O partizanskim zločinima koji su bili krvaviji i masovniji također se ne uči u školama. Sada ste kvit, predsjedniče.

 

DOMOLJUB
17. prosinca
“Nema većeg domoljuba od mene!” – uzviknuo je premijer Sanader odgovarajući na prosvjede i optužbe oko uhićenja Gotovine. Po mom skromnom mišljenju, Sanaderu bi ih više povjerovalo da je to izjavio 2001. godine na splitskoj Rivi. Ovako, svatko ima pravo na svoje mišljenje – rekao bi Mesić.

 

VLAST
18. prosinca
U TV emisiji “Otvoreno” gledateljima je bilo postavljeno pitanje je li po njihovu mišljenju važniji ulazak Hrvatske u Europu ili obrana digniteta Domovinskog rata? Za obranu digniteta izjasnilo se čak 97 posto gledatelja! Sada se vi vjerojatno pitate zašto naša vlast zbog ulaska u EU uhićuje branitelje koji su joj obranili državu i omogućili joj njome vladati, i zašto, na primjer, kažnjava njihove žene blokadom imovine i time izgladnjuju njihovu djecu? Rječju, zašto vlast čini upravo suprotno od onoga što želi velika, velika većina onih koji su je izabrali da ih zastupa i državom upravljač Možda vam pomogne jedan citat iz Protokola sionskih mudraca u kojemu se potanko opisuje kako će osnovati Nadvladu i zavladati svijetom. Protokol I: “… Treba imati na umu da su brojniji ljudi sa zlim nego s dobrim instinktima, i zato se bolji rezultati u upravljanju postižu silom i zastrašivanjem, nego akademskim raspravama. Svaki čovjek po svojoj naravi teži za vlašću, svatko bi htio biti samodržac, kada bi imao prigodu za to. Veoma su rijetki oni koji ne bi žrtvovali opće dobro radi osbnih probitaka.”

Tomislav Božinović

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here