Croatian Makers liga je natjecanje iz programiranja i robotike, a ove se godine održala kroz četiri kola. Naša je škola nastupila u svim kolima s timovima mlađe (učenici do šestog razreda) i starije (učenici od šestog do osmog razreda) dobne skupine u regiji Makarska.

Mlađa je dobna skupina u sastavu, Ivano Biloš, Josip Lasić, Ivan Matković i Tena Žužul, nakon zbrojenih rezultata sva četiri kola, u našoj regiji zauzela prvo mjesto u svojoj konkurenciji. Tim su se rezultatom učenici plasirali na Superfinale CM lige na koje su pozvani prvoplasirani timovi obje dobne skupine iz svake regije. Superfinale će se održati 25. svibnja 2019. godine u Zagrebu.

Starija je dobna skupina u sastavu, Marko Bašić, Petar Skejić, Mihaela Ujević i Marica Ujević, nakon zbrojenih rezultata sva četiri kola, u svojoj konkurenciji zauzela treće mjesto u našoj regiji.

Svim učenicima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj Ligi, za koju su se pripremali kroz izvannastavnu aktivnost Robotike, čestitamo na postignutom uspjehu. Učenicima mlađe dobne skupine želimo puno uspjeha na završnom natjecanju Lige.

Podbablje portal

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here