Dan općine Zmijavci i blagdan sv. Lovre

SONY DSC

Danas  je u Zmijavcima  održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine i sutrašnjeg blagdana svetoga Lovre, zaštitnika župe Zmijavci. Na sjednici su pored vijećnika bili i župan i dožupan Blaženko Boban i Ante Šošić, saborska zastupnica Dragica Rošćić, predstavnici lokalne samouprave susjednih općina, kao i brojni gosti. Načelnik općine Nedjeljko Karoglan istakao je projekte realizirane tijekom protekle godine, te najavio čitav niz novih infrastrukturnih i komunalnih projekata za poboljšanje života u Zmijavcima.

Širokopojasni Internet za cijelu krajinu čiju realizaciju koordinira općina Zmijavci, poboljšanje sadržaja za razvoj ruralnog turizma, izgradnja pomoćnih objekata za sport i rekreaciju, očuvanje nalazišta Dikovača, uređenje ulica, asfaltiranje nerazvrstanih prometnica po općini, ali isto tako praćenje i pomaganje projekata razvoja malog i srednjeg poduzetništva, prioriteti su općine u narednom razdoblju, istaknuo je Karoglan.

Isto tako župan Blaženko Boban obećao je da će županija, kao  i do sada, pomagati razvoj općine i to posebno u segmentu  zadržavanja mladih ljudi na ovim prostorima, kroz poticaje za otvaranje novih radnih mjesta u razvoju turizma i poljoprivrede.

Na sjednici je uručeno i priznanje općine mladoj i izvrsnoj učenici Magdaleni Šabić koja e postigla niz odličnih rezultata na općinskim, regionalnim i državnim natjecanjima.

Već u četvrtak vjerski je dio programa povodom blagdana svetoga Lovre, svečana procesija i sveta misa u župnoj crkvi.

Izvor: Radio Imotski