Danas kreće kulturni program posvećen tjednu mandoline u Imotskom

foto:dalmacijanews

Danas, 7. svibnja u Imotskom počinje kulturna manifestacija pod nazivom “Kulturni tjedan“ koja će, na jedan način, predstavljati svojevrsnu uvertiru glavnom događaju posvećenom zvucima mandoline.

Tako se već po 23. put održava Hrvatski festival mandolinista “Mandolina Imota“, kojeg bi bilo gotovo i nemoguće zamisliti bez silnog truda i ulaganja, kojeg u čitav projekt ulaže organizatorica Antonela Rebić, čija je ljubav prema svekolikom glazbenom izričaju odavno osvjedočena.

Profesorica Rebić kratko je za naš portal najavila predstojeća zbivanja.

– Ove smo godine ponešto odlučili izmijeniti program, kojega ćemo realizirati kroz nekoliko dana više, nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Tako ćemo imati i onaj revijalni i onaj formalni, natjecateljski dio programa. Svojim će nam se koncertima predstaviti i mješoviti zbor gimnazije Marka Marulića iz Splita, zatim će svoj koncert održati i klapa “Sinj“, a 10. svibnja održati će se autorska večer posvećena Anti Vujeviću i njegovom stvaralačkom glazbenom radu i opusu. Za sam vikend održati će se i onaj formalni dio festivala “Mandolina Imota“, u kojem će mandolinisti pokazati svoje znanje i umijeće. Ulaz je slobodan za sva događanja, veselimo se vašem dolasku – istaknula je Rebić.

dalmacijanews.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.