Danas bi se trebalo nastaviti spašavanje dječaka koji su i dalje zarobljeni u špilji na sjeveru Tajlanda. Dosad je izvučeno četvero dječaka, a ostalo ih je još osmero i njihov trener. Australski ministar vanjskih poslova izjavio je da će dječake izvlačiti u grupama od četvero.

Četvorica od dvanaestorice dječaka zarobljenih dva tjedna u poplavljenoj tajlandskoj špilji izvučena su u nedjelju na površinu, zahvaljujući odvažnoj i opasnoj misiji ronilaca, izvijestili su tajlandski dužnosnici. 

“Danas smo uspjeli spasiti četvoricu dječaka koje smo sigurno prevezli u bolnicu Chiang Rai Prachanukrua”, izjavio je šef misije spašavanja Narongsak Osottanakorn, kazavši kako operacija “protječe glatko”. 

Guverner pokrajine Chiang Rai na konferenciji za novinare je rekao da će za pripremu spašavanja preostalih dječaka i njihova trenera biti potrebno najmanje deset sati, s obzirom na to da je razina kisika u špilji prilično niska pa treba pričekati da se digne.

Dječake u dobi od 11 do 16 godina i njihova dvadesetpetogodišnjeg trenera koji su već dva tjedna zarobljeni u špilji, ronioci su ih pronašli u ponedjeljak na grebenu od ulaza udaljenom oko četiri kilometra. 

Željeli su istražiti špilju, no ostali su ondje zarobljeni kad se razina vode podigla zbog kiše.


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here