Danas utakmica istine na Gospinom docu: NK Imotski mora pobijediti NK Hrvatski dragovoljac!

Arhivski detalj s utakmice NK Imotski - NK Dragovoljac | Foto: Branimir Boban / CROPIX
Arhivski detalj s utakmice NK Imotski – NK Dragovoljac | Foto: Branimir Boban / CROPIX

Subota je dan istine za NK Imotski. U goste im dolazi direktni konkurent Hrvatski dragovoljac s istim brojem bodova. Derbi će biti itekako “nabrijan” obzirom da poraženi ulazi u opasnu zonu ispadanja iz Druge lige. Imoćanima pobjeda donosi odvajanje od Dragovoljca ali i prijeko potrebni mir pred nadolazeće utakmice.

Trener domaćina Stipe Balajić za Slobodnu Dalmaciju je rekao sljedeće: 
– Vjerujte, ja ne bi dolazio u ovaj lijepi grad i preuzeo momčad, da nisam vjerovao u ostanak u ligi. Upravo zato mi ovu utakmicu svaćamo kao samo još jednu stepenicu ka ostvarenju tog cilja. Momčad je pripremljena, nedostaje nam samo Mijo Šabić koji ima tri žuta kartona. Momčad je dobro pripremljena, sigurna i uvjeren sam u ozbiljnost pristupa ovoj utakmici kao i u pozitivan rezultat.

I navijači su spremni dati maksimalnu podršku klubu: 
– Pa brate moj, ako ne pobjedimo Dragovoljac, što mi imamo tražiti u Drugoj ligi? Imoćani zaslužuju mjesto pri samom vrhu lige. Imamo odličnu momčad i odličnog trenera. Igračima ćemo sutra pružiti maksimalnu podršku a moja poruka prijateljima iz Hrvatskog dragovoljca je sljedeća: dobro nam došli u naš Imotski i Gospin dolac, za dar vam dajemo nekoliko komada, a vi nama tri boda – riječi su jednog od najvatrenijih navijača i utemeljitelja kluba Marija Mršića Markelića koje je izrekao u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Utakmica se igra na stadionu Gospin dolac s početkom u 16:30.