Na današnji dan prije 40 godina Mate Parlov osvojio titulu svjetskog prvaka

Mate Parlov, slavni hrvatski boksač i olimpijski, europski i svjetski osvajač zlatnog odličja za bivšu Jugoslaviju (foto: Cropix)

Pred više stotina građana Fažane, Pule i okolice, brojnih sportaša i istaknutih lica lokalne i nacionalne političke scene, danas je u Fažani svečano inauguriran spomenik legendarnom Mati Parlovu, najboljem hrvatskom sportašu 20. stoljeća. Spomenik u bronci, autora Ante Jurkića, svečano su otkrili načelnik Općine Fažana Radomir Korać i Matina supruga Laura Parlov.

Spomenik u prirodnoj veličini, postavljen na ulazu istoimene šetnice te Aleje maslina, i nedaleko od njegove obiteljske kuće, odsad će svakodnevno podsjećati na legendu, jedinog hrvatskog boksača koji je osvojio sve moguće titule, amaterskog europskog i svjetskog prvaka, olimpijsko zlato, te profesionalnog europskog i svjetskog prvaka.

Danas je u Fažani svečano inauguriran spomenik legendarnom Parlovu, najboljem hrvatskom sportašu 20. stoljeća

– Ponosni smo što smo imali jednog takvog sumještanina, što smo živjeli s čovjekom koji je obogatio pulski, istarski i hrvatski sport, i to je vrijedno svakog poštovanja, rekao je načelnik Korać ističući zadovoljstvo što su zajedno s obitelji Parlov i sponzorima uspjeli ostvariti ovaj projekt i inaugurirati spomenik upravo u Fažani. Također, značajna je to promocija Fažane, rekao je, jer sigurno će se mnogi gosti i turisti htjeti fotografirati sa svjetskim prvakom. Ispred spomenika kratko se obratio i sin Matko, kazavši da datum za inauguraciju spomenika, 7. siječnja, nije slučajno odabran, da je to datum kada je Mate prije 40 godina u Milanu osvojio titulu svjetskog prvaka. (glasistre.hr)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.