dawner prince4

{gallery}2014_02_09_zoki{/gallery}

Kada je prije nekoliko godina mladi Zmijavčanin pričao o tome kako se za njegove pedale interesiraju vrsni gitaristi, i to ne samo oni hrvatski, vjerojatno mu ni ukućani nisu vjerovali. No to ga nije pokolebalo, ulagao je novac i vrijeme i savršeno ih ukomponirao s inovativnim idejama koje je nosio u glavi.

On se zove Zoran Kraljević, u gitarističkom svijetu poznatiji je kao Dawner Prince (doslovni prijevod njegovog imena na engleski), a njegovi Diktator, Red Rox ili Starla – audio elektronički uređaji ili efekt pedale za električne gitare i baseve – prisutni su u domovima i studijima svjetski renomiranih glazbenika. Potvrda kvalitete njegovih proizvoda (gotovo da bismo mogli reći izuma) stigla je ovih dana i s NAMM-a (National Association of Music Merchants), najvećeg sajma na svijetu za industriju glazbenih proizvoda koji se svake godine održava u Anaheimu, SAD.

U moru svjetski poznatih proizvođača glazbene opreme, Zokijev novi prototip, Viberator, uz tri već spomenuta proizvoda, plijenio je pažnju okupljenih glazbenika i distributera.

Također, Best Guitar Effects, nezavisni gitarski magazin/blog iz SAD-a specijaliziran za novosti i recenzije najboljih gitarskih efekata na današnjem svjetskom tržištu, uvrstio je Kraljevićev Viberator Stereo Vibe među 20 najboljih/najinovativnijih proizvoda na NAMM-u ove godine.

– Prije tri godine sam samostalno krenuo u projekt – priča Zoran – a to je bio razvoj i proizvodnja audio-elektroničkih uređaja za glazbene instrumente i studija za snimanje, s naglaskom na audiofil kvalitetu i ručnu izradu. Riječ je o konkurentnim proizvodima dodane vrijednosti, a u potpunosti su izrađeni u skladu sa RoHS direktivom EU-a o zaštiti okoliša. Kroz to vrijeme sam – nastavlja Kraljević – stvorio brand, razvio četiri potpuno inovativna proizvoda i predstavio ih svjetskom tržištu.

Dawner Prince je za sada ugovorio posao sa 35 distributera diljem svijeta, od SAD-a do Japana i Australije te najavljuje skoro pokretanje masovnije proizvodnje. Pred Zoranom je lijepa poslovna budućnost. Tko zna, možda zbog dobre pedale i Carlos Santana svrati do Zmijavaca i Zokijeve tvornice dobrih ideja!

Pogledajte i video recenziju koju je napravio Brett Kingman iz Australije i svakako posjetite stranicu www.dawnerprince.com

Ante Lončar

{hwdvs-player}id=308|width=630|height=400{/hwdvs-player}

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here