Federalna inspekcija prekinula rat cijenama goriva

pumpa-720x480Nakon drastičnih padova cijena pogonskih goriva na benzinskoj crpki u Ljubuškom na kružnom toku, o čemu smo pisali, Federalna tržišna inspekcija je zatražila da se cijena Eurodizela poveća s 1.26 na 1.46 konvertibilnih maraka.

Da napomenemo, u petak je cijena dizela bila 1.45 maraka što bi bilo otprilike 5.80 kuna po litri, da bi već sutra dan dva puuta padala cijena, na 1.34, potom 1.31 marku po litri. U ponedjeljak je cijena pala na 1.26 maraka, ali je neposredno nakon toga stigla Federalna inspekcija.

Iz Federalne tržišne inspekcije su zaključili da bez odobrenja Federalnog ministarstva trgovine, na benzinskoj crpki nisu imali osnove za snižavanje cijene Eurodizela. Nadalje, Eurodizel neće ponovno pojeftiniti na 1,26 konvertibilne marke, a Tihomir Matošević, direktor Tioil benzinske crpke koja je uvela pomutnju i pravu pomamu na tržištu, kaže da je ta cijena bila usljed konkurencijskog rata, ali je u međuvremenu postignut dogovor. Rekao je kako je uvjet bio da Tioil zadrži pet feninga jeftinije gorivo, na što su ostali pristali i to je razlog zašto neće više ići na cijenu od 1.26 maraka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here