Dražan Bilopavlović i uži tim MI za IM-a
Dražan Bilopavlović i uži tim MI za IM-a

Već neko vrijeme javnost iščekuje kandidata nezavisne liste mladih MI za IM. Danas su na svojoj facebook stranici objavili kandidata kao i priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

PRIOPĆENJE O IZBORNOJ KANDIDATURI – DRAŽAN BILOPAVLOVIĆ KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

– Na svibanjske lokalne izbore izlazimo samostalno, neovisno o drugim dionicima, ali prije svega kao tim ljudi, čiji su istureni predstavnici uistinu prvi među jednakima.  Naš kandidat za gradonačelnika Imotskoga na predstojećim izborima bit će Dražan Bilopavlović, a kandidati za dogradonačelnike Ivan Livajić i Martin Lončar.

– U užem timu još su i predsjednik stranke Mate Gudelj, tajnik Ivica Kvesić, glasnogovornik Branimir Boban, odvjetnik Ivan Ćosić i predstavnik ostalih nezavisnih lista Imotske krajine Ante Meter.

– Gore navedeni skupa čine takozvano Predsjedništvo MIzaIM-a, a širu, vrlo vrijednu ekipu, imamo u Glavnom odboru od 27 članova i Forumu od 203 čovjeka.  Listu za Gradsko vijeće od 17 ljudi predstavit ćemo tijekom četvrtoga i petoga mjeseca, a predizborni program uskoro.  Želimo stvarnu promjenu dosadašnjeg obrasca političkoga ponašanja, koje je bilo bezobrazno i drsko, kao i djelovanja, koje je blago govoreći bilo protivno širem, javnom interesu.

– Vrijeme je za zaokret i zaokret je moguć. Vi o tome odlučujete.

– Nije dobro kada je samo rijetkima dobro. Dobro je kada je svima dobro. Ili barem većini. U Imotskom desecima godina to nije tako. Stoga i jesmo u politici. Iz nužde, a ne ambicije. Promoviramo pristojnu i skromnu politiku, politiku služenja žiteljima ovoga grada, a ne bahatoga vladanja njima, a nerijetko i ruganja.
– Zar Vam nije dosta kaubojevanja i šerifovanja?
– Zar ne želite živjeti u kulturnijem i modernijem Imotskom?
– On to može postati, ali to traži uključivanje u društvene procese i građanski aktivizam.
– Vrijeme je za zaokret i zaokret je moguć. Vi o tome odlučujete.

– Gradu Imotskom potrebne su temeljite promjene, ali one se ne događaju bez snažne volje naroda. I zato svi mi snosimo dio odgovornosti. Od kukanja poslije nema ništa.

– Okosnica programa koji ćemo Vam izložiti ubrzo bit će pregled i analiza situacije s nepodmirenim i nedospjelim obvezama -dugovima, dugoročno planiranje, racionalizacija u upravljanju novcem poreznih obveznika, potom okretanje egzistencijalno kudikamo važnijim projektima od uobičajene gradnje zidića, nogostupa, betoniranja, asfaltiranja i postavljanja uličnih lampa.
– Cilj je zaustaviti gospodarsko propadanje, stvoriti investicijsku klimu, poticati poduzetništvo, poticati natalitet, zaustaviti iseljavanje, ostanak i povratak mladih.
– Poseban naglasak stavit će se na povlačenje sredstava iz europskih i nacionalnih fondova, poslovni servis i inkubator, brendiranje destinacije, ekologiju, rekonstrukciju i revitalizaciju turističkih aduta, poticajnu stanogradnju, pomaganje potrebitima i nagrađivanje izvrsnosti.
– Također, Gradska uprava mora postati transparentna u svome radu, a administracija uslužnija i učinkovitija.

– Pridružite nam se u čestitoj zajedničkoj borbi za bolje sutra, za pozitivno ozračje, za optimistične trendove, za ljepšu perspektivu.
– Pridružite nam se u nastojanju za normalniji i ugodniji život, život po mjeri čovjeka, život kakav mi Imoćani nakon svega zaslužujemo.
– Ako nam ukažete Vaše povjerenje, radit ćemo u tom smjeru. Dajemo Vam riječ.
#MIzaIM – za #IMOTSKI dobar i dostupan svima!

Dražan Bilopavlović - kandidat za gradonačelnika Grada Imotskog

Dražan Bilopavlović i uži tim MI za IM
Dražan Bilopavlović i uži tim MI za IM
Dražan Bilopavlović kandidat za Gradonačelnika, Ivan Livajić i Martin Lončar dogradonačelnici
Dražan Bilopavlović kandidat za Gradonačelnika, Ivan Livajić i Martin Lončar dogradonačelnici