Dubioza kolektiv i Mrke ploče u Dogani…

Dubioza kolektiv - koncert u Dogani

{gallery}2008_12_30_yuma_dubioza{/gallery}

Ima Imota osmera vrata. Vrata od Neretve. Vrata od Cetine. Vrata od Eranije. Vrata od mora. Vrata od neba. Vrata od zemlje. Vrata od matere. I vrata od Dogane..

U Dogani se skupila imotska mladost. Neka nova kuražna i svoja. Popravili podove i zidove. Očistili friži. Napravili binu, doveli struju, postavili razglas. Ofarbali monolitne čelične austrougarske stubove cara Franje. Graditeljski raritet na ovim prostorima. U Duvanjskoj od tada stanuje kreativnost.

Nametnuli su se i više ih se ne može ignorirat. Oni predstavljaju svijetu jedan novi Imotski. I ne daju Doganu u privatne ruke. Ostat će Imoćanima. Na čast i slavu. Bio je tamo i Šef Imotskog i to je potvrdio. Dogana neće u privatluk.

Tamo ima klub zvan Yuma. I u njemu se ugošćuju veliki i mali gosti. Od Francuske na Zapadu do Tibeta na Istoku. Bio je tamo i naš Zoster a evo neki dan nastupio je strašan SKA bend , nastao usred kamene Imote: Mrke Ploče , i bosanski Dubioza Kolektiv. I bili su na visini zadatka k’o da nastupaju usred Londona.

I došlo svita iz Splita, iz Makarske, iz Lovreća, iz velikog Ljubuškog kojem Imoćani pomažu obnoviti njihovu duvanjsku, iz Posušja i sa Širokog, Mostara i Sarajeva. Od Hercegovine i iz Bosne.Bio je i jedan purger. Čovjek se čudom čudio da usred ovog krša postoji klub jači od KSETA. Jel tako Horvatu? 🙂

Kako je bilo?

Bilo je fantastično. Ne očekujte detalje kad niste došli ;).

Text: Poskok.Info
Foto: Imotske novine

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here