Dvije nove projekcije u imotskom kinu

kino mediteranMediteran kino Imotski u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Imotski donosi vam dva nova naslova na imotsko kino platno.

U petak 1.7. u 21h prikazuje se triler IGRA NOVCA, redateljice Jodie Foster sa Geroge Clooneyem i Juliom Roberts u glavnim ulogama.

Igra novca / Money monster
Jodie Foster
SAD / 98′ / 2016.
Radnja: Lee Gates bombastični je televizijski voditelj kojeg je njegova popularna emisija o financijama pretvorila u čudotvorca Wall Streeta. Nakon što svima preporuči kupnju visoko-tehnoloških dionica koje misteriozno propadnu, bijesni investitor dolazi u studio i uživo pred kamerama kao taoce uzima Gatesa i ekipu iza kamere predvođenu vrhunskom producenticom Patty Fenn. Dok se sve odvija u pravom vremenu, Gates i Fenn moraju pronaći način kako preživjeti i istovremeno razotkriti istinu iza velike laži koju krije igra novca.

U subotu 2.7. u 19h mališane, ali i odrasle ljubitelje bajki, očekuje BFG: Blagi fantastični gorostas, sinkronizirani film Stevena Spielberga.

BFG: Blagi fantastični gorostas
Steven Spielberg
SAD / 115′ / 2016.
Radnja: BFG je uzbudljiva priča o desetogodišnjoj djevojčici Sophie iz Londona i misterioznom divu koji je upoznaje sa čudnovatim i opasnim svijetom divova. Film je temeljen na knjizi „BFG”, slavnog Roalda Dahla, koja je objavljena 1982. godine i od tada oduševljava čitatelje svih uzrasta. Knjiga, za koju je ilustracije napravio Quentin Blake, prethodno je adaptirana kao animirani film za britansku televiziju 1989. godine. Nova adaptacija ujedinila je ponovno Spielberga i scenaristicu neponovljivog E.T.-a, Melissu Mathison. U ulozi djevojčice, Sophie ćemo gledati Ruby Barnhill, a ulogu dobroćudnog diva dobio je Mark Rylance. Ostale uloge tumače Rebecca Hall, Bill Hader, Jemaine Clement i Penelope Wilton.