kozjacic_smece_makarska6-060715

U Imotskom ponovno otpad iz Makarske.
Pogledajte fotografije iskrcavanja otpada pored ograde Kozjačića. Tvrtka Georad već nekoliko dana kamionima odvozi otpad s Makarskog područja u Imotski. Zabrinuti građani i ekološka udruga Vukodlaci reagirali su i, kažu, neće stati na ovome.

Na naš redakcijski email pristigle su fotografije i molba za objavom. Zvali su nas iz MI za IM, nezavisne liste građana. Skupa s njima izišli smo na teren i dočekali 2 kamiona makarskih tablica. Idući za njima, utvrdili smo da otpad istovaraju prije samog ulaza u Kozjačić i to na način da uđu kroz otvorena vrata u ograđeni dio Kozjačića, okrenu se i vrate se nazad. Zatim iskrcaju otpad i idu dalje.

Kad su primjetili dvadesetak građana i novinare, jedan kamion je pun krenio nazad i zaustavio se kod tzv. novog stočnog pazara. Građani su pozvali policiju a na lice mjesta došli su i predstavnici Eko udruge Vukodlaci. Nakon što se informacija pročula, podršku građanima i Vukodlacima svojim prisustvom izrazili su i nezavisni vijećnici s liste Ivice Kukavice , koji također danima dobivaju obavijest i incidentu, kao i drugi znatiželjni i ogorčeni građani.

Iz eko udruge Vukodlaci izjavu je dao Joško Mustapić:
Grupa građana i mi iz udruge Vukodlaci bili smo na licu mjesta i utvrdili ponovnu devastaciju prirodnog okruženja. Poduzetnici i lokalna vlast su se za svoj profit udružili i nesavjesno zagađuju prirodu i okoliš. Vukodlaci su ponovno izašli iz jama i nećemo stati na ovome. Policija je napravila uviđaj a mi idemo dalje prema institucijama koje će otkriti spregu kriminalnih radnji u ovom besramnom činu zagađivanja našag okruženja – kazao je vidno uzrujan Joško.

Građani i Eko udruga su svoje napravili. Moralna dužnost izvršena. Sad se čeka reakcija nadležnih institucija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here