EU izbori: Kako Imotski i Imotska krajina vide EU parlament

Imotski EU izbori 2014EU izbori nisu izazvali osobitu pozornost građana Republike hrvatske. Od 3 milijuna i sedamsto tisuća birača s pravom glasa, izborima je pristupilo 950 tisuća što je negdje oko 25%. 

Očekivano mali odaziv, no pomalo iznenađujuće ako uzmemo u obzir da veći dio tih birača dolazi iz biračke mašinerije HDZ-a i SDP-a. Iznenađujuće jer ponovno su hrvatski građani propustili priliku izreći svoje mišljenje i prepustili odlučivanje već dobro uhodanoj mašineriji. 

Imotski i Imotska krajina nisu izuzetak pa su psototci slični hrvatskim okvirima. Očekivano, HDZ ima premoć, a isto tako očekivano Savez za Hrvatsku, na čelu sa dr. Milanom Kujundžićem, osvaja popriličan “kolač”. Iznenađenje u hrvatskim pa i imotskim okvirima je ORaH, odnosno Mirela Holy koja je u Imotskoj krajini osvojila 115 glasova. 

Kako je to izgledalo u brojkama:
HDZ: 62% (4965 glasova)
Savez za Hrvatsku: 30% (2339 glasova)
SDP: 7% (554 glasa)
ORaH: 1% (115 glasova)

Tako to vide Imoćani. Čestitamo svima koji su utrošili svoje vrijeme i obavili građansku dužnost, a ostale molimo da to idući put naprave kako ne bi drugima prepuštali da odlučuju tko će nas predstavljati na svim razinama vlasti.

Velike stranke imaju svoju glasačku mašineriju koja uvijek izlazi. Ako se ostali ne odazovu, nikada neće doći do napretka, boljitka niti do tako željenih promjena koje su nužne, čim prije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.