Film Oni su Hrvatska prikazan u POU IMotskiU suradnji Pučkog otvorenog učilišta Imotski te udruge Benedikt iz Splita, a u povodu obilježavanja 26. obljetnice pada Vukovara, u POU Imotski prikazan je  igrani dokumentarni film Oni su Hrvatska.

Naziv je to filma snimljenog prema priči brigadira Ivice Matešića Jeremije koji govori o pogibelji hrvatskih vojnika u akciji Maslenica. Prilikom četničkog kontranapada na Kašić, Paljuv i Novigrad. Film ima i svoju znakovitu poruku o trenutačnom statusu i problemima hrvatskih branitelja. Ukazuje i na čimbenike koji su upravo tim problemima  ipridonijeli. Poziva na dostojanstveni odnos  prema tim ljudima i njihovim obiteljima jer su za slobodu Hrvatske dali ono najvrjednije, svoje živote.

Oni su Hrvatska sjajan je film nabijen emocijama

Zapravo, cijeli program u dvorani bio je ispunjen silnim emocijama prisutnih, nakon  pozdravnih riječi  brigadira Ivice Matešića, ali posebno nakon riječi Vesne Matešić.  Ona dolazi iz Udruge žena u Domovinskom ratu Zadar te koja je biranim riječima zahvalila Imoćanima i njihovim junacima u Domovinskom ratu. Mnogi od njih su položili  svoje živote u obrani Zadra i drugih kutka Lijepe naše.

Nakon prikazivanja filma predstavljeni su i protagonisti filma, uglavnom djeca i obitelj poginulih junaka u obrani Zadra i njegovog šireg okružja.

Film će nakon Imotskom biti prikazan u Makarskoj, Metkoviću i Dubrovniku, a također već je prikazivan po brojnim mjestima Hrvatske – piše Radio Imotski.