Fizičar Vlajčić Imoćanima predstavio svoja ulja na platnu

2020Piše: Ante LONČAR

Umjetnik Nenad Vlajčić, Imoćanin s adresom na otoku Braču, svojim se bivšim sugrađanima u dvorani Pučkoga otvorenog učilišta u Imotskome predstavio samostalnom izložbom pod nazivom Moj Imotski.

Uljima na platnu, na osoben način i bez zapadanja u zamku već viđenoga, oslikao je grad u kojemu je proveo dobar dio djetinjstva i mladosti.

Legenda kaže kako Imotski ima sedmora vrata na koja ulazi sve zemaljsko i božansko. Vrata su to od Neretve, Cetine, Bosne, mora, neba, zemlje i matere.

– A legende su da im se nešto doda ili oduzme pa neka nama i vrata od srca i ljepote, svakom otvorena, nikad zatvorena. Kroz njih je u Imotu koracio i Nenad Vlajčić… – istaknula je imotska umjetnica Mara Ožić-Bebek.

Zanimljivo je spomenuti da je Vlajčić diplomirao fiziku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, no slikarstvo je njegova opsesija. Stvara već više od tri desetljeća, a prisutan je na domaćoj i inozemnoj likovnoj sceni. Surađuje s Inter-art galerijom Reich Koln te s galerijama Wentworth i Weinsten u SAD-u, a bavi se i dizajnom.

Spomenuta izložba organizirana je u sklopu Imotskih sila, a ostaje otvorena do 9. kolovoza.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here