FOTO: Imotski maturanti prohujali školom i našim gradom

007

Imotska mladost prohujala srednjom školom i našim malim gradom. Mladost, zavičajne brige i nebrige su skoro za njima. Gdje im je budućnost, pitanje je veliko. Sretan sam ih otpratio pogledom pa i nekom pozitivnom sjetom. Hoće li i ova generacija otići trbuhom za kruhom ili će se pronaći mudrost kao ih zadržati na našim brdima, polju, gradu i selu. Zadržati ih u naručju davnina za buduće generacije.

Možda puno tražim u ovom vremenu utrke i natjecanja sa samim sobom i nametnutim teretom življenja kada nam iz dana u dan podižu letvicu življenja. Kad se sjetim prepunih škola diljem Imotske krajine koje su sada bez krova i prozora, a kamoli dječjeg veselog dozivanja i smijeha, zaboli me budućnost a tegoba dobije sjaj aureole oko sebe kao zaštita od tužnih i pretužnih pomisli.

Imotski čovjek pokorio je svijet i pustio korijenje u svakom dijelu ovozemaljske stvarnosti i nije gubio sponu. Tanku al čvrstu kao nit murvova svilca s narodne nošnje koja ga je držala kao cima da ga ne otrgne val tuđine.

Hoće li današnja mladež imati barem sličnu nit koja će ih vezati za ovaj kraj i buditi svakim jutrom čežnju za povratak. Kudikamo bi bilo bolje pronaći način kako ih zadržati u ovom našem raju kojeg neki neumorno i sustavno čine pustinjom.

Ago

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here