Fra Denis Šimunović nakon 11 godina odlazi na službu u Njemačku

Fra Denis Šimunović Vinjani GornjiŽupnik župe Vinjani fra Denis Šimunović nakon 11 godina služenja odlazi u Njemačku. Dirljiv oproštaj priredili su mu njegovi župljani. Bilo je pjesme, slastica i pokoja kapljica. Evo što su mu napisali na facebook stranici.

Uobičajeno je da vinjanski zboraši tijekom ljeta upriliče druženje uz malu zakusku da sami sebe i svoje zborovođe, a od svoje skromne članarine, počaste ili bolje rečeno nagrade za cjelogodišnji trud. Dok je prošlogodišnje druženje bilo obljetničko – obilježilo desetogodišnjicu djelovanja fra Denisa i Fra Jakova u župi, ovogodišnje je bilo oproštajno.

Fra Denis Šimunović ide u novu župu

U utorak, 25. srpnja nakon uobičajenih proba pjevanja predsjednica Velikog župnog zbora Zora Petric je u ime svih zahvalila župniku fra Denisu na svemu što je ovih jedanaest godina učinio u Vinjanima i za Vinjane. U prvom redu na početničkom entuzijazmu i strogosti, na neuobičajenoj nesebičnosti i velikoj gorljivosti za svoju župu i župljane, ali isto tako i na ogromnoj strpljivosti i upornosti da uštima, upjeva, sabere i poreda ne jedan već sedam zborova koje je proširio i održao na okupu sve ove godine. Ni u jednom trenutku nije se štedio truda ne prezajući ni pred čim ni pred kim, ali isto tako nije se ustručavao niti libio kad je trebalo opominjati, poticati, kritizirati bez imalo zadrške, podilaženja i laskanja.

Ovih jedanaest godina je prošlo brzo, ali ostaje neizbrisiv trag po našim crkvama i oko njih, te onaj još jači i dublji u srcima njegovih župljana. Zaželjevši fra Denisu mnogo uspjeha na novoj dužnosti u Njemačkoj uručen mu je i prigodan poklon. Potom je nastavljeno druženje u dvorani. Vrijedne zborašice su pripremile ukusan zalogajčić uz osvježavajuće piće. Bila je tu i prigodna torta, kad je fra Denis u pitanju onda je to oblik klavijatura i notni zapis pjesme Božje milosrđe koju je upravo on uglazbio u Godini Božanskog milosrđa. Nije izostala ni pjesma ni zvuk harmonike, ali ni iskrena spontana suza zbog rastanka koji je uvijek na svoj način bolan.

„Isuse, Veliki svećeniče, blagoslovi našeg fra Denisa, nagradi ga za sav njegov trud te mu budi milostiv na njegovom životnom putu!