Fra Denis Šimunović služio je zadnju nedjeljnu misu kao župnik u crkvi sv. Ante

Fra Denis ŠimunovićNakon 11 godina službe, svećeničke, redovničke, bratske i ljudske; u nedjelju 06.08.2017. naš fra Denis služio je svoju zadnju nedjeljnu misu kao župnik u crkvi sv. Ante. Nebrojene mise, krunice, pjevanja, procesije, zajedništva u slavlju i u tuzi; ministranti, vjeronauci, razgovori, ispovijedi, kićenja, čišćenja, opominjanja…

Sve je radio iz jednog jedinog razloga kojeg je još jednom pojasnio svima nama: želja da u svima nama probudi ono svjetlo s krštenja, povjerenje u Boga, vjeru u Njegovu milost, jedinstvo djece Božje i još puno toga što jedan svećenik – franjevac može uzeti kao moto: sve duše privesti Bogu, biti nam posrednik darovanih milosti, kanal Božje ljubavi, prijatelj, brat, čovjek. Zvuči nakićeno, ali nije.

Fra Denis Šimunović odlazi u Njemačku

Od buđenja do počinka dan ispunjen župničkim obavezama ispunjavao je našim željama, prijedlozima, kritikama… i ustrajao do zadnjih atoma snage.

U zahvalu za sve učinjeno, zbor crkve sv. Ante, uz podršku članova, priredio je fra Denisu i prigodne poklone: obrednik s krunicom, zastava RH, album, torta i kolači, te buket; da ga sve skupa podsjeća na najljepše godine života provedene u našim Vinjanima, kako je i sam rekao! Sada kada nas napušta kao župnik želimo mu odmor od toliko obaveza, blagoslov Božji da ga prati, krunica da mu daje snagu i brz povratak!! Fra Denis, HVALA ZA SVE!!!

(tekst/foto: Josip Šteko )