Fra Jakov Udovičić i Denis Šimunović proslavili 10 godina službe u župi Vinjani Gornji

Fra Jakov Udovičić i fra Denis Šimunović

Dana 24. srpnja navršava se punih deset godina kako su na službu u Župu Vinjani došli župnik fra Denis Šimunović i župni vikar fra Jakov Udovičić.

U subotu 23. srpnja, na poticaj vinjanskih zboraša je i obilježena ta obljetnica. Svetu misu u 19 sati predvodio je fra Denis u koncelebraciji s fra Jakovom, s. Terezina je predvodila zbor.

Na kraju svete mise Zora Petric je u ime svih zboraša i Vinjančana pročitala pismo zahvale našim svećenicima. Tih deset godina, mjerili ih mjesecima – 120, tjednima – 521, danima – 3052, satima – 87 648, minutama – 5 258 880 ili pak sekundama – 315 532 800, je brzo prošlo. Ali pak, kad sagledamo što su sve napravili za našu župu i župljane, a puno toga je uistinu napravljeno, čini se kao da su i duže tu.

Neka im Gospodin uvijek bude zdesna da ne posrnu, da ostanu vjerni svojim obećanjima. Fra Jakov je 29. lipnja proslavio pune 42 godine svećeništva, a 26. lipnja fra Denis 12 godina svećeništva. Ovom prigodom smo se zahvalili sestri Terezini i na neki način se oprostili od nje jer ona od ovog ljeta ide na službu u Župu Proložac.
Nakon mise druženje je nastavljeno u vjeronaučnoj dvorani. Mila Bušić Šontić i Zora Petric su potrudile i uredile cijeli prostor. Vrijedne župljanke su napravile kolače, našla se tu i slavljenička torta. Jedno ugodno i lijepo druženje, druženje za pamćenje.
„Isuse, Veliki svećeniče, blagoslovi naše svećenike!“
(www.vinjani.hr)

Izvor: Facebook