frane_lojic_080515.jpgDrniško dijete Frane Lojić prošao je mnogo stadiona i klubova konačno se proteklo zime skrasio u Imotskom, na jednom od najljepših stadiona u Hrvatskoj u Gospinom docu. Nakon DOSK-a iz Drniša, gdje je sa 13 godina počeo igrati nogomet, pa preko Hajduka u kojem je prošao sve selekcije, te bio i član prve momčadi za koju je odigrao nekoliko utakmica, ali put ga odvodi dalje. Bio je kapetan zlatne Hajdukove juniorske generacije u kojoj su igrali Ćutuk, Bušić, Jelavić, Bartulović, Budimir i ostali. Potom se redaju Zadar, Mosor, Cibalia, te daleka Švedska, da bi naposljetku stigao u Imotski. Otkada je stigao u Gospin dolac, odigrao je sve utakmice, a jedino je dva puta bio zamijenjen i to u Kostreni protiv Pomorca te u Imotskome, u posljednjem kolu protiv Vinogradara a sve u posljednjih 10 minuta. Dakle, bio je najstandardniji igrač trenera Zdenka Glumca.
U Imotski sam došao afirmirati se, jer sam siguran da nisam pogriješio. Ovo je prava sredina, pravi ljudi, a momčad je kvalitetna i prava smo klapa. U ovom ostanku u Drugoj ligi, svi igrači su dali obol, a što se mene tiče, ja sam kao uvijek skroman i nije bitno kako ću igrati i koliku ću ocjenu dobiti ako moj klub pobijedi. Drago mi je zbog silne želje svih Imoćana da ostanemo {sidebar id=4}u Drugoj ligi, a pogotovo publike, naših vjernih Galantara – rekao nam je Frane Lojić.
Iako su mnogi bili skeptici spram pojačanja, da ih tako nazovemo, Lojić je ipak bio pravo otkriće, jer je u suradnji s Antom Žužulom izvanredno igrao na sredini terena. Što se tiče daljnjeg ostanka u Imotskom, Lojić, a niti Uprava, ne žele u javnost, međutim, čini nam se da će sigurno ostati u Gospinu docu.
Želio bih da ostanu svi igrači i da se borimo za vrh tablice, kako bi Imoćani i navijači iz susjedne Hercegovine uživali u našem nogometu – završio je Lojić.
Ukoliko Uprava i trener Glumac odluče ostaviti Lojića, a nadamo se da hoće, bit će to pun pogodak za Imoćane. No, to ćemo znati tek sljedećeg ponedjeljka, kada će Uprava obznaniti igrače na koje računa, koji su slobodni i mogu otići, te koga i po kojim mjestima u momčadi žele dovesti.

Piše: Petar Škoro
Foto: Branimir Boban

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here