‘Galeb’ jedini dao ponudu za ‘Trimot’: strah da radnice ne odu na ulicu

TrimotOstao je još samo jedan dan za slanje ponuda za kupnju imotske tvornice trikotaže ‘Trimot’, a prema dostupnim informacijama do sada je ponudu za kupnju uputio samo omiški ‘Galeb’, u većinskom vlasništvu zagrebačkog ‘Tekstilprometa’.

S druge pak strane, obećana pomoć od 3,6 milijuna kuna ‘Trimotu’ za izgradnju prečiščivaća otpadnih voda nije stigla i po svemu sudeći propast će posao ove tvrtke s inopartnerom vrijedan 2,5 milijuna kuna.

– Puna dva mjeseca država odugovlači s uplatom već odobrenih 3,6 milijuna kako bi realizirali ozbiljan izvozni posao. Mislimo da iza najave ‘Galeba’ kao potencijalnog kupca stoji tekstilni lobi iz Hrvatske, a mi znamo tko je to. Ako će se radnici ‘Galeba’, kako pišu novine, dislocirati u Zadvarje, isto tako mogu doći i u Imotski. A gdje će tada naši radnici? U natječaju lijepo stoji da budući vlasnik nije obvezan ostaviti radnike. Je li možda nekome važno dočepati se atraktivnih nekretnina ‘Trimota’ i što će u tom slučaju biti sa sudbinom makar onih radnika koji imaju manje radnog staža – pita se predsjednica Nezavisnog sindikata Vinka Šamija.

Gradonačelnik Imotskog Ante Ðuzel tvrdi: – Mi smo uz radnike, jer svako radno mjesto u Imotskom je itekako važno. Budući vlasnik ‘Trimota’ mora znati da se suočava i s pozamašnim dugom te firme kada je u pitanju komunalna naknada, naknada za odvoz smeća. Mi smo spremni te novce podijeliti radnicima.

drago ćosić / EPEHA

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here