poduzetnicka_zona_2050Koncern IMOTA u prethodnoj godini ostvario dobit (nakon oporezivanja) u iznosu od 35,6 mlrd. kuna. Čelnici koncerna najavili nove akvizicije u Francuskoj. Šuška se o preuzimanju poznate kompanije Henessy.

Na sjednici Gradskog poglavarstva donesena odluka o uplati trideset milijuna kuna za pomoć stradalima u nedavnom terorističkom napadu na London.

Imotski poduzetnici obećali novčanu pomoć hrvatskoj dijaspori u Sjevernoj Americi i Europskoj zajednici.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Imotskom raspisao natječaj za izgradnju nove zgrade. Stara zgrada Fakulteta (sagrađena 2024.), najvjerojatnije će se ustupiti Ministarstvu obrane.

NK Imotski će u polufinalu Lige prvaka igrati protiv madridskog Reala. Prva utakmica se igra u Imotskom, a 85.000 ulaznica je već rasprodano.

Udruga IMOart konačno dobila svoje prostore u zgradi nekadašnje slastičarnice.

Konačno ispunjen san generacija Imoćana da se na padinama Biokova, koji je prethodno betoniran, posade bajami.

Većinski dioničar RTIM (Radio-televizije Imotski), Leo Topić, najavljuje prodaju paketa dionica i konačni odlazak u mirovinu.

Najveće hotelsko poduzeće u državi, IMOTURIST, najavilo gradnju novog elitnog hotela, pretpostavlja se da će biti smješten na području naselja Slivno. Projekt je ubrzan zbog najava rekordnog broja turista na zagvoškoj rivijeri.

Ponovno aktualizirano pitanje proglašenja Vrljike nacionalnim parkom.

DVD Imotski kupuje 4 nova kanadera.

U Imotskom muzeju za umjetnost i obrt održana izložba pod nazivom: Poljuprivreda naših starih. Izloženi su brojni predmeti kojim su se koristile nekadašnje generacije poput: makinje za polivanje vinove loze, freze, traktori (posebnu pažnju izazvao je Tomo Vinković iz 1983.), noževi i pribor za klanje gudina.

Vandali oskrnavili bistu Paške Đuzela, koja je postavljena ispred istoimenog, godinama poznatog okupljališta imotske mladeži, a danas i stjecišta svjetskog jet-seta.

Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine i hrvatski ministar mora, turizma, prometa i razvitka potpisali Sporazum o plovidbi na plovnim putovima unutarnjih voda i njihovom obilježavanju i održavanju, prema kojem će sada dvije zemlje zajednički snositi troškove održavanja plovnosti rijeke Vrljike.

Imotska Agencija za ‘ranu objavila vijest o genetski preinačenim organizmima nađenim u runovićkim prehrambenim proizvodima…popularnoj smrznutoj “kokoši s purom”.

Poznata lutka s likom dida Kikaša osvojila Ameriku!

Građani Imotskog napokon u prigodi putem WEB stranica i e-maila komunicirati s gradskim poglavarstvom nakon uspješno provedene akcije IMOart-a:
»Dajmo mu da mail@!»

U Imotskom održan Svjetski kongres o zbrinjavanju otpada. Dugogodišnje iskustvo u zbrinjavanju (čitaj: paljenju) otpada dovelo je Imotski do te časti da bude ovogodišnji domaćin. Kongresu nazočilo i predstavništvo američkih Indijanaca, koji su u zabavnom dijelu događanja demonstrirali svoje vještine u izvođenju dimnih signala, iskoristivši za to guste i podatne količine dima koje su navirale iz Jezerca.

IMOart team

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here