STULIC 2.jpgAUTOBIOGRAFIJA U STIHOVIMA
{sidebar id=23}Dok štovatelji lika i djela Branimira Johnnyja Štulića u Zagrebu predstavljaju njegovu biografiju, vijesti iz Utrechta govore da ovaj nekada elegantni rokerski buntovnik i frontmen grupe Azra, a danas proćelavi 52-godišnji ”debeljko” koji već više od 15 godina živi u Nizozemskoj, promovira autobiografiju – i to u stihovima.

”Smijurija u mjerama” pisana je uglavnom u petnaestercu, a na zanimljiv i autoru svojstven način govori o njegovom životu i balkanskim pripetavanjima. Zanimljivo je da je knjiga objavljena u Beogradu, u nakladi Narodne knjige, a broji 456 stranica. Tiskana je latinicom, a može se naručiti putem Interneta po cijeni od 180 kuna.

Podsjetimo, Štulić (kojemu je otac bio oficir JNA i “jugoslaven” iz Nina) napustio je Hrvatsku neposredno pred početak Domovinskog rata, što je, s pravom ili ne, bilo protumačeno kao čin nacionalne izdaje.

”Za Drugog svjetskog rata mi smo klali njih, a oni će sada klati nas”, izjavio je Štulić kad su prema Hrvatskoj nagrnule srpske trupe, a onda je netragom nestao.

(A.L.)


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here