Goran Višnjić, Antun Vrdoljak i Mustafa Nadarević na snimanju General -a u Imotskom | FOTO: Radio Imotski
Goran Višnjić, Antun Vrdoljak i Mustafa Nadarević na snimanju Generala u Imotskom | FOTO: Radio Imotski

Dio filma o Anti Gotovini General koji se trebao snimati u Grudama prebačen je u Imotski. Scena bombardiranja duhanske stanice u Grudama u kojoj je za vrijeme rata bila smještena bolnica prebacuje se u Imotski jer Hrvatsko ratno zrakoplovstvo koje sudjeluju u snimanju nema dozvolu preleta.

Filmska ekipa u Imotski se seli u utorak, a snimanje u Grudama je bilo onemogućeno jer producenti nisu dobili dozvolu za prelijetanje zrakoplova HV-a na području Bosne i Hercegovne. Duhansku stanicu u Grudama mijenjat će ona u Imotskom.

Imotski će nadlijetati ratni avioni Hrvatske vojske

MIG-ovi će preletjeti Imotski u utorak od 16 do 17 sati, a nadlijetat će na visini od stotinjak metara. Zvučni zid neće probiti, piše portal Grude.com.

Podsjetimo, ‘Generala’ režira Antun Vrdoljak, a glavnu ulogu igra Goran Višnjić.

U Imotskom je započelo snimanje dijela kadrova za film Antuna Vrdoljaka General, koji govori o životu i i ratnom putu generala Ante Gotovine. Kompletna snimateljska i veliki dio glumačke ekipe smješten je na samoj lokaciji snimanja u ambijentu stare imotske Dogane.To je veliki kompleks koji je izgradila austrijska vlast a u kojem se otkupljivao i prerađivao duhan. Glumačku ekipu predvodi Goran Višnjić, Mustafa Nadarević, te brojni glumci.

– Uvijek je lijepo doći u svoj rodni Imotski, vidjeti slike iz djetinjstva. I ovdje u Dogani, sjećam se kao dječak provodio sam dane u igri i druženjima, a evo sada snimam i važne kadrove moga filma. Snimanje imamo i slijedeći tjedan, a kako vidim po cijeloj ekipi, boravak u mom rodnom Imotskom im prija, riječi su Vrdoljaka za Radio Imotski.