Geofizika iz Libije izvukla sva četiri imotska djelatnika

Igor Mamić i Boško Lovrić prvi su radnici tvrtke Geofizika koji su sretno stigli iz Libije u Hrvatsku. Redovnom zrakoplovnom linijom iz Triopolija preko Beča u Zagreb su sletjeli 21. veljače u 20.30 sati.

Osim Boška Lovrića, u Libiji su radila još trojica Imoćana. Nikola Vlajčić, Ivan Todorić i Marijo Rebić koji su danas sretno stigli u Hrvatsku. U razgovoru za Imotske novine Boško je naglasio kako je situacija oko djelatnika Geofizike ipak malo prenapuhana u nekim hrvatskim medijima što

vlajcic_lovric

Nikola Vlajčić (lijevo) i Boško Lovrić (u sredini)

nije baš korektno prema obiteljima preostalih radnika koji se još uvijek nalaze u Libiji. – Bitno je pogledati izjavu koju sam dao za televiziju, ostale prenapuhane napise u nekim medijima ne bih komentirao. Najbitnije je da su sve kolege dobro – završno je komentirao Boško koji se u vrijeme razgovora nalazio na kavi s Nikolom Vlajčićem.

Imoćane ne zanima preuveličavanje, drago nam je da su naši momci sigurno stigli u Hrvatsku, što iskreno želimo i preostalim hrvatskim državljanima u Libiji.

– PR tvrtke Geofizika Vladimir Lučev kazao nam je da su svi djelatnici na sigurnom i da su dobro. Nadodao je kako su ukupno izvukli 47 ljudi, a preostalih 80 intenzivno pokušavaju izvući na sigurno područje. Čeka se dozvola za slijetanje aviona u Tripoli kako bi evakuirali ostale radnike koji se nalaze u Zelli, oko 800 kilometara od Tripolija.

Još dobrih vijesti
Nešto prije 13 sati 28 radnika Montmontaže i članova njihovih obitelji ukrcalo se na brodove u libijskoj luci Benghazi. Najvjerojatnije se radi o talijanskim brodovima čije je odredište Malta.

Fotogalerija iz privatne arhive Boška Lovrića

Tekst: Imotske novine

{gallery}2011_02_24_libija_lovric{/gallery}

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here