Gospin dolac: dvi utakmice u jednoj

imotski_gorica

Dvi utakmice u Gospinom docu podno kule od kamena odrađene su u jednoj, u 30. kolu 2. HNL između NK Imotski i NK Gorica. U prvoj utakmici ono malo gledatelja gledalo je naguravanje lopte od šesnaest do šesnaest. Prvo poluvrijeme ko blitva bez maslinova ulja i soli, sa kojin kumpirom podmakle kvalitete. Gledatelji više gledaju u nebo di se primišćaju oblaci, jer su ritki ponili kišobran. Na terenu se nema šta vidit. U igri Imotskog Šabić i Paponja su stabilno i bez stresova držali gostujuće igrače na distanci, dok su napadači završavali tek na pogled protivničkog gola. Tako prvo poluvrijeme zasluženo završi nula – nula.

Druga utakmica u drugom poluvremenu. Igrači Imotskoga kreću žveltije pa se rodi akcija u kaznenom prostoru Koprića koju Galić, okrenuvši se manirom balerine, koristi za postizanje gola za vodstvo svoga kluba. Za bravuru zasluži pljesak sa tribina. Gosti vide kao je đava odnjo šalu pa u 55. minuti iz igre vade Mihaljevića i uvode Livaju. Oće li mu bit obe live, vidit će se. Nisi trepnio ni okom, vridan igrač gostiju Kepčija okruni svoju dobru igru poravnavanjem rezultat na jedan – jedan.

Kada je promjena gostima urodila plodom, trener Imotskog Šušnjara zareda sa promjenama: u 65. minuti izvodi Galića, uvodi Begića; u 71. izvodi po meni danas najboljeg igrača Imotskog Šabića, a uvodi Mandarića i treću zamjenu vrši u 74. Minuti – Pokrajčić umjesto Slavice koi se nije iskazao.

Gosti su još jednom mijenjali i to strijelca izjednačujućeg gola Kepčiju, valjda da ne bi dao još koji gol. Uvel su Lihića.

Nakon sve ove tramakane sa promjenama, Bog poškropi ovo događanje jednim pljuskom, ali ne golova veća prave proljetne kiše. Ono malo gledatelja se strkalo u klupski kafić ili pod okapnice tribina. Čulo se i kratko pivanje: Podno kule od kamena i jezera umodrena. Ali sve je to kratkog fitilja bez detonacije.

Stara boljka upravljanja hrvatskim nogometom rađa negativnim urodom. U isto vrime kad i ova, utakmica u Ivanbegovini. Sedam kilometara odavde se igrala utakmica koja znači opstanak Kamenu u Trećoj ligi, što je dosta gledatelja povuklo na taj teren. Zašto se jedna od ovih utakmica nije mogla igrati sutra?!

Ljudskog nemara i gluposti nikad dosta.

U imotskim kafićima pa i na tribinama Gospina doca se javno govori kako manjak navijača uzrokuje mali broj imotskih nogometaša u imotskom klubu.

Što je, tu je, odgledali smo dvije utakmice, a platili ulaznicu za jednu. Bog nas je poškropio, valjda će godina bit rodnija i sa manje maće nego lani.

Ago Kujundžić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here